Csodaszerek felfúvódás ellen

2017 júl 31

Sok lehetőség van rá, hogy csökkentsük a belekben felgyülemlő gázok mennyiségét. A természetes megoldások gyakorta a legjobbak.

Minden ember beleiben megtalálhatók bizonyos gázok, amelyek az étkezés és az ivás természetes velejárói. Időnként azonban olyan nagy mennyiségben képződnek, hogy az már kimondottan kellemetlen – ilyenkor pedig muszáj orvoshoz fordulni.
Evés közben az ember bizonyos mennyiségű levegőt is lenyel, ami a belekben gázbuborékká alakul, ráadásul egyes ételek növelik ezeknek a buborékoknak a számát. A gázok idővel természetes módon távoznak testünkből, de ha ez nem történik meg, akkor hasfájást, vagy egyéb kényelmetlen tünetet érzékelhetünk.

Vannak megoldások e probléma enyhítésére. Például a tej, a magnézium vagy szimetikon tartalmú termékek fogyasztásával a gyomorban és a belekben található gáz megkölthető vagy lebontható. Ezek a hatóanyagok ugyanis hatékonyan oldják fel a gázokat. Hasonlóan jó eredményt érhetünk el, ha fél teáskanál szódabikarbónát feloldunk két deci vízben. Arra azonban figyelni kell, hogy a benne található nátrium rossz hatással lehet azokra, akiknek magas a vérnyomásuk.

Puffadás ellen a szódabikarbóna is sokat segíthet

A koriander is kiváló gáztalanító, néhány levelet dobjunk bele forrásban lévő vízbe, majd fogyasszuk el a főzetet. Az egyik leghasznosabb fűszernövény, a fekete bors is segíthet, hiszen az növeli a gyomornedvek mennyiségét és segíti az emésztést.

Hasonlóan jó eredményeket érhetünk el a szegfűszeggel, az almaecettel vagy az íróval is. A gyógyteák szintén csökkenthetik a felfúvódást, egy kiadósabb étkezés után fogyasszunk bátran málna vagy szederteát, esetleg mentateát.

A bors mellett a másik híres csodaszer a gyomrot remekül stimuláló fokhagyma, amit nyersen vagy mondjuk levesben is fogyaszthatunk. A gyömbér áldásos hatásai régóta ismertek, a gázbuborékokat is hatékonyan megszünteti, akárcsak a citrom, amit egy kis vízzel keverve régóta szívesen fogyasztanak az emberek ebéd után, méghozzá jelentős eredményekkel.

Fontos megjegyezni, hogy egyes, a felfúvódást megszüntető termékek például böfögés útján távolítják el a problémát, amit sosem szabad visszatartani, mert csak rosszabb lesz a helyzet.

Forrás: www.hazipatika.com

FRISS

Földi űrutazás az OMV-nél

Földi űrutazás az OMV-nél

A NASA inspirálta a töltőállomás-hálózat utazós termékeit Repülőablakok anyagából készült bőröndök, sötétben világító takarók és hőtartó termoszok: az OMV...