Miután elvesztette a férjét, elment a menhely legesélytelenebb kutyájáért

2017 szept 12

Melani Andrews besétált a helyi menhelyre Kaliforniában, és megkérdezte, melyik a legidősebb kutya, akit senki sem akar örökbe fogadni. 

Melaninak nehezen indult az év. Januárban elveszítette férjét, majd egy hónapra rá kutyája is meghalt. Ennek ellenre nem tört össze, sőt: úgy gondolta, a benne megmaradt szeretetet igenis meg kell osztania valakivel. Az már csak hab a tortán, hogy egy egyszerű örökbe fogadás helyett olyan kutyának akart esélyt adni, aki biztosan nem kellene másnak.

A sacramento-i állatotthon dolgozói azonnal tudták, kit mutassanak be Melani-nak. Sajnos minden menhelyen van egy „örök bútordarab”, a kutya, akinek kennele előtt mindenki azonnal tovább sétál. Ő volt Jake. Jake 12 éves, akit pár hónappal korábban kóbor kutyaként szedtek össze az állatmentők. Bőrfertőzéssel küzdött, rossz fogaktól és gyógyíthatatlan rákbetegséggel küzdött. Hiába jó kutya, örökbe adhatatlan volt.

Melani másképp nézett rá. Úgy gondolta, Jake cukin néz ki, így kért egy kis időt ott helyben a menhelyen, amit együtt tölthettek. A dolgozóknak nem kellett sokat várni, Melani hamarosan kijelentette: Jake megy vele haza.

Azóta életük zavartalan, Jake tökéletesen beilleszkedett Melani hétköznapjaiba. Bár nincs elég ereje nagyobb kirándulásokhoz, de bőven kárpótolja állapotáért az új esély és a szeretet, amit kap.

Melani bízik benne, hogy másokat is motivál a példája, bátran fogadjanak örökbe idősebb kutyát. Mikor elvitte Jake-t állatorvoshoz, orvosa megkérdezte, nem fél-e, hogy hamar elveszítheti a kutyát az előrehaladott rák miatt. Melani válasza ez volt: „De igen, félek, hogy idő előtt elveszítem. Pont azért szeretném, ha boldog lenne, és kényelemben élne, amíg csak lehet.”

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS

Földi űrutazás az OMV-nél

Földi űrutazás az OMV-nél

A NASA inspirálta a töltőállomás-hálózat utazós termékeit Repülőablakok anyagából készült bőröndök, sötétben világító takarók és hőtartó termoszok: az OMV...