Kutyanyakörv fonás

2017 szept 26

Amire szükséged lesz, egy 50 cm hosszú nyakörv esetén (ekkora kell egy közepes méretű labradornak): 5-5 m zsinór (ha paracord nem baj, de ha sima rövidáru boltban kapható zsinórral dolgozol, az is remek!), 1 csat, egy nagyobb vágódeszka, iratcsipeszek.

Fűzd fel az egyik csatvégre a szálakat úgy, hogy színek szerint az egyik szál csak 60 cm hosszú legyen, a másik értelem szerűen 440 cm.


A csatos végét rögzítsd a tábla egyik szélén az iratcsipeszekkel.


Most húzd ki a rövid szálakat és rögzítsd a tábla alján iratcsipesszel. A nyakörv olyan hosszú lesz, mint a két iratcsipesz közötti rész. Így akkora táblát válassz, amivel a kívánt méretet tudod megfonni! (Mikor elkészültem, akkor jöttem rá, hogy a csat másik végét egyszerűbb lett volna az alsó iratcsipeszes részre felfűzni, szóval fűzzétek fel :)!)


Most a képek alapján kezdj el fonni.


Amikor végeztél, akkor a két fonószálat csomózd össze a csat résznél, a belső oldalon. Öngyújtóval vagy gyufával égesd el, és amikor meleg, és olvadt, akkor nyomd erősen a fonásra, hogy biztos ne bomoljon fel! Az induló oldalon megmaradt 2 szálat pedig rögzítsd a csat másik végére – ezt csak akkor, ha nem fűzted fel már korábban ;)!

A tulaj nagyon boldog. (És jutalomfalatért cserébe még pózolni is hajlandó!)
FONTOS: ez a nyakörv nem trenírozásra, nevelésre, szigorú tartásra van tervezve. Ezt a nyakörvet inkább dísznek, nem annyira pörgős és nagyon szófogadó kutyáknak ajánlom.

Forrás: masni.cafeblog.hu

FRISS