A hős kutya kígyótámadástól mentette meg családját

2017 szept 6

Slayer, a floridai pit bull mindig figyel szeretett családja biztonságára. Valódi testőr és nem fél feláldozni saját biztonságát: ezt nemrég bizonyította is. A gyerekek a kertben játszottak, mikor a kutya felhívta a figyelmet a fűben rejtőző kígyóra, majd mikor az támadott, megölte. Sajnos Slayer kapott egy marást, alig tudták megmenteni az életét. 

Melissa Butt annyira bízik kutyájában, hogy unokáinak mindig azt mondja: ha Slayer-el vannak, semmi bajuk nem eshet. A 4 éves Zayden és a 1,5 éves Mallory pár napja kint játszottak nagyszüleik kertjében a család kutyáival, Slayer-el és Paco-val.

A két eb hirtelen ugatni kezdett valamit a fűben, gazdájuk azonnal felismerte viselkedésükben, hogy valami váratlan dolog történik, hiszen rájuk szólt, hogy maradjanak csöndben, de kutyái megtagadták a parancsot, és jeleztek tovább. Melissa azonnal beterelte a lakásba a gyerekeket. A gyerekek szülei, Cynthia és Daniel mentek hátra, hogy megnézzék, mit találtak.

Egy kígyó fölött álltak és őrizték. A kígyó többször előre vágódott, támadva mindkét állatot. Paco-t a vállán, Slayer-t az arcán harapta meg. Ekkor Slayer-nek elege lett, egyszerűen rávetette magát a kígyóra, megragadta és megölte.

A család első tippje az volt, hogy egy rezesfejű mokaszinkígyó volt a támadó, de később már nem voltak benne biztosak. Azt tudták, hogy azonnal irány az állatorvos. Slayer rögtön a támadás után nagyon rossz állapotba került, feldagadt az egész arca, és nagyon nehezen kezdett lélegezni.

A két kutya a kórházban azonban életmentő ellátásban részesült. Megkapták az ellenanyagot. A kórházi számlát egy nonprofit szervezet segített kifizetni, hiszen költséges vizsgálatok voltak szükségesek.

A család azt sem tudja, hogyan hálálja meg kutyáiknak a hőstettet. Slayer több napot töltött kórházban, alig tudta nyelvét kidugni a szájából, de még így is igyekezett összecsókolni gazdáját. Azóta hazatérhetett, de még mindig gyógyszeres kezelésre szorul, kézből tudják csak etetni. A család bele sem mer gondolni, hogy ha egy ekkora, energiától duzzadó kutyát így leterített egy kígyó mérge, mi lett volna, ha a kutyák nem jelzik a jelenlétét, és a gyerekeket marja meg, akik sokkal kisebbek és védtelenebbek.

„Mindig is 100%-os tagjai voltak a családnak. Most is bizonyították, nem véletlenül van így” – mondta Melissa.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS