Tündérmesébe illő esküvői helyszínek Magyarországon

2020 máj 21

Van, aki már egész gyermekkora óta a „nagy napot” tervezgeti, hiszen nincs is annál szebb, mikor életünk párjával az oldalunkon kimondjuk a szót az oltárnál: igen, akarom.
Az esküvő valamennyi nő és férfi számára azt a napot jelenti, mikor örök hűséget fogad szerelmének, s eme különleges eseményhez igazán különleges helyszín dukál.

Mivel az esküvő egy ember életében a legjobb esetben csak egyszer történik meg, ezért mindenki szeretné, ha ez a nap igazán tökéletes lenne. Mivel is kezdhetnénk az esküvő szervezését, ha nem a megfelelő helyszínválasztással?
Házasulandó hölgyek-urak figyelem! Mi most segítünk nektek ebben, s bemutatunk három olyan varázslatos esküvőhelyszínt, amelyet a hercegnők is megirigyelnének!

Álomszép esküvő a Budai Várnegyedben

Budapest egyik legszebb környéke minden kétséget kizáróan a Budai Várnegyed. Páratlan panoráma, gyönyörű tájak, szebbnél szebb épületek – és jobbnál jobb esküvői helyszínek és éttermek várnak itt, ráadásul az 1. kerületi házasságkötő terem közvetlen közelében.

Ez a terület a nyári és a tavaszi, őszi időszakban is gyönyörű, de a bevállalós párok számára akár a téli, jégvirágos esküvő is megvalósítható itt. Ráadásul rendkívül széles körben érhetőek el itt esküvői éttermek is. Az egyik legnépszerűbb ezek közül minden kétséget kizáróan a Pierrot étterem, amelynek romantikus hangulata tökéletes választás a nagy napra! Ráadásul ha szabadtéri esküvőt álmodtál meg, akkor is megfelelő lesz számodra ez az étterem, hiszen egy csodálatos, romantikus belső kerttel is rendelkezik, ahol megvalósíthatod álmaid esküvőjét!

Járj fellegekben a fellegvárban!

A Gellért-hegy története több ezer éves múltra tekint vissza, miért is ne mondhatnánk ki a boldogító igent egy ilyen történelmi helyen? A „citadella” olasz szó fellegvárat jelent; egy olyan magaslati erődítményt, amely támadások esetén könnyen megvédhető. Metaforikus értelemben pedig az 1854-ben a Habsburg uralkodó által emelt Citadella a szerelmet is szimbolizálhatja, mely ellenáll az időnek, s a pár közös életében előforduló esetleges támadásoktól is megvédi a szerelmeseket.

Az innen nyíló kilátásról pedig már ne is beszéljünk! Rálátással az egész városra valóban a fellegek között érezhetjük magunkat. Ha itt tervezzük megtartani az esküvőnket egy tündérmese részévé válhatunk magunk is.

Meghitt esküvő az erdő mélyén

A természet szerelmesei számára egy újabb különleges helyszínt javaslunk esküvőjük megszervezéséhez. Vannak olyanok, akik a víz közelsége helyett inkább az erdő nyugtató csendjére vágynak, az ő számukra kitűnő választás a magyar erdőkben tartott menyegző. A lista itt is igen hosszúra nyúlik, így csak néhányat említenénk meg ez elbűvölő magyar erdők közül. Esküvőnk kiváló helyszíne lehet például a hazánk második legmagasabban fekvő települése mellett található Bükkszentkereszti erdőség, ahol többek között a gyógyító erejű Mária-köveket is megcsodálhatjuk.

A frissítő levegő és a természet érintetlensége jellemzi a pécsiek egyik kedvenc kirándulóhelyén, a Mecseki parkerdőt, amely szintén remek választásnak bizonyul, amennyiben egy erdő lágy ölén tervezzük a nagy napot. A Börzsöny legmagasabb csúcsai között megbúvó szálloda, a Szent Orbán Hotel is remek választás az erdei esküvőt tervezők számára, hiszen néhány méterre a szállodától vár bennünket az érintetlen természet!

Ne ragadj hát le a hagyományos esküvői helyszíneknél! Alakítsd úgy a nagy napot, ahogyan neked és párodnak a legjobb! Te hol tudnád magad leginkább elképzelni hófehér ruhában?

Forrás: https://www.magyarorszagom.hu/eskuvoi-helyszinek-magyarorszagon.html

FRISS