Kutyáik segítségével külön-külön győzték le drogfüggőségüket, majd egymásba szerettek

2017 dec 15

Katelyn Hoglund és férje, Jeffrey korábban mindketten súlyos heroin függőségben szenvedtek. Most boldog párt alkotnak, de előtte csakis kutyáikra számíthattak – nekik köszönhetik, hogy ma még életben vannak és normális életet élhetnek.

A pár egy éve házasodott össze, és boldogan élnek pit bulljaikkal és német dogjukkal. Két éve még 1000 mérföldre laktak egymástól, mindkettőjüknek komoly problémáik voltak a drogokkal, többször letartóztatták őket. Egymástól függetlenül de mégis párhuzamosan mindkettőjük életébe ekkor léptek be a kutyák – onnantól kezdve ők voltak az egyetlenek, akik miatt érdemes volt élniük.

„Az életem semmi másból nem állt, csak szétporlasztott tablettákat szippantottam fel vagy egy tű lógott a karomból annyiszor, ahányszor csak lehetett” – mesélte Katelyn. – „A halál sokkal hívogatóbb volt számomra, mint hogy megpróbáljak létezni minden egyes nap. A kutyáim voltak az egyetlenek, akik valamilyen célt adtak. Rengetegszer volt, hogy egy lépésre voltam a drog használattól, de az akadályozott meg, hogy tudtam: a kutyáimnak senki más nem jelent annyit, mint én. Olvasták a bennem dúló energiákat, és átsegítettek a kemény időkön. Minden nap, mikor felkelek, hálát adok nekik, hogy megkaptam tőlük a második esélyt.”

2015-ben Jeffrey, aki korábban szintén heroin függő volt, Cincinnati-be költözött két kutyájával, közel ahhoz, ahol Katelyn élt. Egy közös baráton keresztül találkoztak. Egymásba szerettek, így egyesítették a négy kutyát is, akiknek új életüket köszönhetik.

Már 4 éve tiszták. Katelyn pénzügyi asszisztensként dolgozik, Jeffrey pedig egy drog függőséggel foglalkozó központ vezetője.

„Kilo megadta nekem a lehetőséget, hogy úgy szeressek valakit, ahogy soha előtte” – mondja Jeffrey. – „Sokszor úgy érzem, hogyha ezt a szeretetet nem éltem volna meg, akkor soha nem lettem volna elég fontos magamnak ahhoz, hogy tiszta maradjak. De ők megtanítottak arra, milyen az, amikor magamon kívül mással is foglalkoznom kell. Mostanra az életem jobb, mint amit valaha képzeltem.”

A pár egy éve össze házasodott, és így hatan egy fedél alá költöztek – képesek voltak új életet kezdeni, hála kutyáik feltétel nélküli szeretetének.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS