Így távolíthatjuk el a sírás nyomait

2017 okt 13

Már egy rövidebb pityergés is eléggé látványos nyomot tud hagyni az arcon. Akár a szomorúság, akár az öröm könnyeiről van szó, általában mindenki szeretné a lehető leghamarabb eltüntetni a nyomait. Szerencsére megvannak rá a megfelelő technikák.

Vessük be a jeget!
Az első, amit fontos, hogy megtegyünk, hogy vegyünk ki egy marék jégkockát a hűtőből, tegyük bele egy tiszta törölközőbe, és óvatosan nyomkodjuk át vele az arcunkat és a szemeink környékét. A legjobb, ha úgy tesszük, hogy közben fekszünk – ez a pozíció és a hideg segít, hogy sírástól bedagadt arcunk visszanyerje korábbi “formáját”.

A hűvös hatására összehúzódnak a hajszálerek, így csökken a vörösödés és az ödéma is. Ha van kéznél, egy kifejezetten szemkörnyékre használható frissítő tapaszt is feltehetünk hűtés után, vagy egy hűtőben tárolható zselés szemmaszkot. Ha nincs kéznél jég, akkor két kanalat tegyünk a mélyhűtőbe pár percre, és ezzel simítsuk, nyomkodjuk át óvatosan az arcot és a szemkörnyéket. Ha erre sincs lehetőség, akkor annyit mindenképpen tegyünk meg, hogy néhány percen át nagyon hideg vízzel mossuk az arcunkat – nemcsak a bőrnek tesz jót, hanem segít kicsit megnyugodni is, hogy össze tudjuk szedni magunkat.

Használjunk korrektort!
Ilyen helyzetekben még azoknak is jól jön egy kis korrektor, akik egyébként nem sminkelnek, mert egy-két szépségápolási termék nélkül szinte lehetetlen eltüntetni az arcról a sírásnyomokat. Elsősorban az orr és a szem környékére tegyünk belőle, hisz általában ezen a két részen szokott a bőr legjobban kivörösödni, és itt a leglátványosabbak a sírás nyomai. Ha szemünkfehérjemég véreres, akkor várjunk a korrektor használatával azon a részen, mert csak még jobban kihangsúlyozza a pirosodást. Ilyenkor előbb célszerű bevetni egy nyugtató hatású szemcseppet, például olyat, amelyben kamilla is van.

Még egy rövidebb sírás is nyomot hagy az arcunkon

Élénk rúzs
A profi sminkesek tippje, hogy ha a szemünket és az arcunk többi részét megviselte a sírás, akkor semmiképp se hangsúlyozzuk sminkkel a szemünket. Helyette inkább tegyünk fel valamilyen erős, élénk színű rúzst, amely eltereli a figyelmet a problémás területekről. Ezzel a kis trükkel ugyanis optikailag a szánk kerül az arcunk, pontosabban a figyelem középpontjába.

Forrás: www.hazipatika.com

FRISS