Így néz ki egy alomnyi kiskutya – még születés előtt

2018 jan 2

Tia, egy nápolyi masztiff 2004 óta tartja a Guiness rekordot, amikor is életet adott összesen 24 kölykének. Egyben ő tartja a legtöbb életben maradt kölykök rekordját is. Róla ugyan nem, de más vemhes kutyákról fantasztikus felvételek készültek a szülés előtt.

Tia almából így is sajnos csak 21 kölyök élte túl a hatalmas teltházat. Összesen 15 kan és 9 szuka született. A legnagyobb a Sherman, a legkisebb a Tinkberbell (Csingiling) nevet kapta, de lett egy „Rocky” is, két fehér „kesztyűvel” a mancsain.

A miniatűr fajtáknál egyébként az átlagos alomlétszám 3,5, míg a kistestűekben 4,2, a közepes testűekben 5,7, a nagytestűekben 6,9, az óriásfajtákban pedig 7,1.

A legnagyobb alomszámot hozó fajta az afrikai oroszlánkutya (rhodesian ridgeback) 8,9-es átlaggal, míg a pomerániai törpespitz és a törpeuszkár a legkisebb, átlagban 2 kölyökből álló almot hoz a világra.


6 kölyök, akik lehetnek akár 8-an is

Ez részben azért alakul így, mert maga az anyai szervezet mérete limitálja a nagyobb almok kihordását. Ugyanakkor a nagyobb testű fajtákban a várható alomlétszám sokkal nagyobb változatosságot mutat, így az utódok száma 1 és akár 21 között is változhat.


két havagnese kölyök 3 nappal a születés előtt

és a feladvány nektek – a megszámlálhatatlan

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS