15 dolog, ami megtörténik veled, ha hazaviszel egy kutyát

2017 okt 29

Mindegy, hogy veszed, örökbe fogadod, találod – az első alkalom mindig különleges marad. Íme 15 lépés, ahogy szépen lassan kutyássá válsz. Sokan átéltük már, és mindig emlékezni fogunk rá.

1. Az első nap, mikor hazaviszed, egyszerre érzel majd eufóriát és pánikot. Ez teljesen normális.

2. Talán évek óta vágysz egy kutyára, és minden érzés egy pillanat alatt megváltozik, mikor rájössz: végre valóra vált.

3. Aztán a kis haver nem akar enni, egész éjjel sír, kapar. Akkor kétségbeesel, hogy biztosan borzalmasan érzi magát nálad.

4.  De kicsivel később egyszer csak odajön, miközben a tv-t nézed, hozzád bújik, és elalszik az öledben. Akkor fogod a legtisztább szeretetet átélni, amit valaha tudsz.

5. Észreveszed, hogy egyre magabiztosabb, egyre kényelmesebben érzi magát új otthonában, és akkor majd szétrobbansz örömödben.

6. A segítségeddel felszed egy kis súlyt, a szőre egyre fényesebb és puhább lesz.

7. Az egyik legcsodálatosabb pillanat, amikor életében először elkövet valami rosszaságot.

8. Előbb-utóbb az árnyékoddá válik.

 9. Eleinte szenvedni fogsz, csak mert otthon kell hagynod. Később indulsz, korábban mész haza, felhagysz a barátokkal való találkozásokkal.

 10. Később rájössz, hogy bár szereti, ha a közelében vagy, nem szükséges minden percet együtt tölteni.

 11. Kialakul a rutinotok, hozzászoksz a napirendhez, egyre jobban összeszoktok, így már magaddal is tudod vinni oda, ahol szívesen látják. Bemutatod a barátoknak, családnak.

12. Végre megismered a szomszédaidat – a hosszú sétáknak köszönhetően. Hány helyen nem jártál még soha, pedig milyen közel vannak!

13. Rengeteget kezdesz beszélni hozzá.

14. Rájössz, hogy a kutyáknak valójában jó illatuk van.

15. Rájössz, hogy az életed végérvényesen megváltozott. De egyetlen percét sem tudod igazán felidézni annak az életednek, amikor még nem volt benne a szőrös társaság. Kutyaholista lettél. Isten hozott.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS