2 arany- és 2 ezüstérmet nyertek a rangos londoni viadalon

Újabb nemzetközi sikert ért el a Vál-Völgye Pékség, négy díjjal tértek haza a londoni Nemzetközi Excellence Taste versenyről. A 21 ország legjobb termékeit felvonultató megmérettetésen a magyar pékség innovatív és hagyományos ízei egyaránt elnyerték a szakmai zsűri tetszését, megerősítve ezzel helyüket a globális gasztronómiai élvonalban.

A Vál-Völgye Pékség két terméke is a legmagasabb elismerést érdemelte ki a szigorú vakteszteken. Arany minősítést nyert a már korábban is népszerű, dekoratív fémdobozban kínált Pisztáciás cookie, valamint a pékség legújabb fejlesztése, az Etyeki kecskesajtos-céklás vadkovászos kenyér.

További két termék ezüst díjat nyert. A klasszikus ízek kedvelőit megcélzó Szatmári szilvás rácsos és a formabontó Wasabis-céklás kenyér egyaránt a „dobogó második fokára állhatott”.

Hihetetlenül büszkék vagyunk arra, hogy ismét a világ legjobbjai között szerepelhetünk” – mondta Kenéz-Hanyecz Kinga, a Vál-Völgye Pékség alapítója. „Külön öröm számunkra, hogy vadonatúj termékünk, a kecskesajtos-céklás kenyerünk azonnal aranyérmes lett, ami visszaigazolja, hogy jó úton járunk az innováció terén.”

A Nemzetközi Excellence Taste díj zsűrije a világ legelismertebb szakembereiből áll, akik egy egyedülálló, háromlépcsős vaktesztelési folyamat során értékelik a termékeket. A bírák nem ismerik sem a gyártó nevét, sem a termék származását, így kizárólag az érzékszervi tulajdonságok – íz, illat, állag és megjelenés – alapján döntenek. Ez a módszer garantálja a teljes objektivitást és a díj kiemelkedő presztízsét.

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Vál-Völgye Pékséget Kenéz-Hanyecz Kinga álmodta meg 2020-ban. A magas minőségű, vadkovászos fagyasztott pékárukat elsősorban a hazai hotel piacra gyártják, és a cégcsoporthoz tartozó Hunguest Hotelek mellett mára közel 60 hotelben és számos étteremben, illetve gourmet szaküzletben érhetőek el a termékeik.

Fotók (forrás: Vál-Völgye Pékség)