Tojástartóból virágos tükör

2017 jún 22

Mindig örülök az olyan ötleteknek, amikor egy haszontalanná vált dologból születik valami új, szép és hasznos. Ilyen ez a szép tükör is, ami remek kiegészítője lehet például egy shabby chic stílusú berendezésnek. A legszebb benne pedig az, hogy tojástartóból készült.

Tojástartóból virágos tükör – shabby chic stílusú tükör

Hozzávalók:
– Ha egy sor virágos tükröt szeretnél, kb. 10 db 10 tojástartóra lesz szükséged.
– Ha két sor virágos tükröt szeretnél, kb. 20 db 10 tojástartóra lesz szükséged.
– Egy tükör, amiről leszedtük a régi keretet vagy vágassunk méretre.
– 3 mm-es MDF lap – minden oldalon 6 cm-rel szélesebb, mint a tükör, ha 1 sor virágot szeretnénk, 12 cm-rel szélesebb, ha két sor virágot szeretnénk
– ragasztópisztoly
– festék, ecset vagy festékszóró spray

Tojástartóból virágos tükör – 1. lépés

 

Elkészítés:

1. lépés
Vágjuk szét a tojástartót óvatosan, vigyázva, hogy minél nagyobb széle maradjon az egyes tojástartó részeknek. Ezután alakítsuk ki a külső héjat, amelynél egyben maradnak a szirmok, ahogy az alsó képen látjuk. Ezután alakítsuk ki a belső sor szirmokat. ezeket úgy készítjük el, hogy négyfelé vágjuk az egyes tojáshelyeket és lekerekítjük szirom alakra. Az alsó részt vékonyítsuk el, hogy elférjenek egymás mellett, amikor beleragasztjuk őket a külső héjba. Igazítsuk el a belső sor szirmokat a külső héjban úgy, hogy a két külső szirom találkozására helyezzük a belső szirmot. Ragasszunk így a ragasztópisztollyal egymás mellé négy szirmot. Ezután következik a legbelső 4 szirom. Ezt hasonló módon ragasszuk bele a virágba. Ha festékszóró spray-vel festjük le, akkor utólag egyszerűen le tudjuk festeni. Ha festékkel, ecsettel festjük, akkor lehet, hogy egyszerűbb ragasztás előtt lefesteni a szirmokat.

2. lépés
Az MDF lapot vágjuk méretre a fent leírt módon. Helyezzük rá a tükröt és rajzoljuk körbe.

3. lépés
Fúrjunk két lyukat az MDF lap felső szélébe. A két lyuk segítségével tudjuk majd felakasztani. Fűzhetünk bele drótot vagy rögzíthetünk bele képakasztó kampót.

4. lépés
Fessük be az MDF lapot feketére vagy más, megálmodott színre.

Tojástartóból virágos tükör lépések

5. lépés
Ragasszuk fel a tükröt az MDF lapra.

6. lépés
Az elkészített virágokat rendezzük el a kereten és utána ragasszuk fel az MDF lapra.

Tojástartóból virágos tükör – kétsoros vagy egysoros

Forrás: www.otletes-otthon.hu

FRISS