Sajtóközlemény

2020 dec 8

Sormási ipari terület fejlesztése európai uniós támogatás segítségével

2020/12/07

 

Sormás Község Önkormányzata 2016-ban sikerrel pályázott a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében a „Felhívás ipari parkok, iparterületek fejlesztésére” című, TOP-1.1.1-15 kódszámú konstrukcióra. A 199.77 millió forint összköltségű projekt 100 %-os vissza nem térítendő támogatással valósul meg, és a sormási ipari terület alapinfrastruktúrájának fejlesztését célozza.

 

A „Sormás Ipari Terület közműfejlesztése” című projekt keretében fejlesztéssel érintett ipari terület Sormás keleti, Nagykanizsával határos területén található, megközelítése közterületről, a 7-es főútvonalról lehetséges. A tervezett közműfejlesztés az iparterület alapinfrastruktúra fejlesztésére irányul, mivel jelenleg az alapközművek kihasználtsága eléri a meglévő kapacitás maximumát. Ez az állapot gátja és akadálya a területek hasznosításának, új vállalkozások betelepülésének.

A projekt keretében Sormás Község Önkormányzatának tulajdonába került az ipari területek megközelítését szolgáló út, valamint egy több mint 1 hektáros iparterület, így a tulajdonviszonyok rendezésre kerültek a beruházás megkezdéséhez.

A beruházás részeként megvalósul a villamos hálózat bővítése, a közvilágítási hálózat fejlesztése, tereprendezési munkálatok, a villamos teljesítménybővítése transzformátor állomás építésével, szennyvízhálózat építése, ivóvíz hálózat bővítése, útépítés, csapadékvíz elvezetését biztosító árkok építése, valamint a meglévők tisztítása.

Az iparterület infrastruktúra fejlesztése összességében elősegíti a befektetések technikai és szakmai feltételeinek jelentős javítását, az ipari növekedés fenntartását és a betelepítettségének növelését, emellett a beruházás hozzájárul a szolgáltatások komplex, minőségi fejlesztéséhez, valamint a munkahelyteremtéshez. A projekt a tervek szerint 2021 második felében kerül befejezésre.

A TOP-1.1.1-15-ZA1-2016-00009 kódszámú projektről bővebb információt a https://www.sormas.hu/projektek/oldalon olvashatnak.

 

További információ kérhető:
Neubauer Tibor, polgármester
iktatas.sormas@gmail.com

FRISS