SAJTÓKÖZLEMÉNY

2021 febr 16

NAGYKANIZSA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

 

2021.02.15.

 

Sajtóközlemény

A TOP-6.2.1-19-NA1-2019-00001 AZONOSÍTÓSZÁMÚ „BölcsŐdei FÉRŐHELYEK KIALAKÍTSA, BŐVÍTSE NAGYKANIZSÁN” MEGNEVEZÉSŰ PROJEKT INDÍTÁSÁRÓL

 

Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése Nagykanizsán” című felhívás kapcsán benyújtott pályázata pozitív elbírálásban részesült, a Támogató döntése alapján 237.449.814 Ft, 100% intenzitású vissza nem térítendő támogatásban részesült.

 

A projekt célja Nagykanizsa városában a bölcsődei ellátórendszer által nyújtott szolgáltatások minőségének javítása, valamint a kisgyermekes családok számára elérhetővé tenni a gyermekek napközbeni ellátásához való hozzáférés lehetőségét az új bölcsőde létrehozásával. A projekt kidolgozása során a családbarát kialakítást, valamint az üzemeltetési és fenntarthatósági szempontokat vették figyelembe.

 

A projektben a Corvin utcában található, eddig Idősek Otthonaként funkcionáló épület kerül átalakításra új bölcsödévé, ahol két, egyenként 12-12 gyereklétszámú bölcsődei csoport és annak kiszolgáló helyiségei készülnek el.

 

A beruházás során az épület teljes korszerűsítésen esik át: az intézmény homlokzata új hőszigetelést kap, színes gyermekbarát koncepcióval, megtörténik az előírásoknak megfelelő nyílászárók cseréje. A tető szigetelése, vízszigetelése teljes egészében új lesz, valamint a lábazati szigetelés is elkészül, ami elengedhetetlen egy ilyen szintű felújítás esetén.

Napelemes rendszer kerül telepítésére megújuló energiaforrást alkalmazva. A belső, súlyosan amortizált terek felújítása is megvalósul: új burkolatok, belső nyílászárók, valamint komplett villanyszerelési munkálatok lesznek. Az udvaron lévő elavult és rossz állapotú játékok helyett újak kerülnek kihelyezésre, valamint az udvari területek használhatóságának javítására játéktároló és ivókút is készül.

 

A projekt befejezésének tervezett időpontja: 2022. december 29.

 

 

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

 

A projektről bővebb információt a www.nagykanizsa.hu oldalon olvashatnak.

 

Bővebb információ:

Nagykanizsai Városfejlesztő Kft.

Bene Gábor, projektmenedzser

Telefon: +36 20 388-8269

E-mail: bene.gabor@nagykanizsa.hu

FRISS