Randizás a neten, avagy a társkereső oldalak titkos élete 2.

2019 nov 26

Előző cikkemben kifejtettem, hogy a mai felgyorsult világban a legtöbb időnket az interneten töltjük.

Ebből kifolyólag ismerkedési felületnek is egyre gyakrabban alkalmazzák az emberek a társkereső oldalakat. Felmerült a kérdés, ennek mennyi veszélye van, milyen buktatókkal járhat az online ismerkedés. A regisztráció megtörtént, most lássuk a tapasztalatokat.

Beszélgettem olyan embereket az oldalon, akik szívesen meséltek élményeikről és leírták a véleményüket a társkereső oldalakról és azon szerzett tapasztalataikról. Ezeket összegezve a következő konzekvenciát vontam le;

„Ne ítélj külső alapján” – szoktuk hallani a bölcsektől. Ellenpélda erre a társkereső felület. Itt nem a személyiség fog meg, hanem a profilkép. Egy kedves mosoly, vagy dögös kinézet.
Ebből kifolyólag a regisztráltak nagy része a lehető legtöbb emberre ráír, próbálkozik, még akkor is, ha az illető profilképe nem fogta meg őket. Ezzel nem is lenne semmi gond, de vannak bizony kínos helyzetek ebből adódan. Negatívumként egy személyes tapasztalat ezzel kapcsolatban; Kaptam egy nagyon szép és tartalmas üzenetet a másik féltől, ki ő, mit keres, miért van itt és miért PONT nekem írt… megtisztelő lett volna az üzenet, ha nem felejti el a PONT nekem írt személyes üzenetben átjavítani a címzett nevét… Bukta. Vajon hány lány kaphatta meg ugyanezt a bemásol/beilleszt szöveget?

Sokat írták problémának a tiszteletlenséget. Nők, férfiak egyaránt elfelejtik, az oldalra hús-vér, érző emberek regisztrálnak, akiknek valószínűleg nem esik jól, ha nem tiszteled meg őket válasszal, még akkor is, ha nem az eseted, és lehet, hogy könnyebben ismerkednél, ha a második kérdésed nem a másik fél anyagi helyzetéről szólna…
És a másik oldal? Kedves férfiak! Nem szerencsés intim témával kezdeni egy ismerkedést, azt hiszem ez a való életben sem nyerő, valamint az alpári és lekezelő stílusra bizonyára nem fogtok kedves válaszokat kapni.

Mindennek ellenére azonban kijelenthető, hogy bár társkereső oldalról van szó, ezek a felületek meglepő módon inkább hasonlítanak egy baráti csevegő felülethez, ahol az emberek barátkozhatnak, magányukat és fájdalmukat megoszthatják másokkal, ki tudják adni magukból az érzéseiket. Sok embernek ez is elég, nem a párkapcsolat kialakítása a végeredmény, sokkal inkább az, hogy valaki meghallgatja őket.
És persze van igazi „Love Story” is. Sikerült olyan párral is beszélgetnem, aki az adott oldalon ismerkedett meg, kialakult a párkapcsolat, mostanra összeházasodtak és boldogan élnek.

Szóval összegezve a tapasztaltakat, ha valaki kipróbálna egy ilyen oldalt, vágjon bele bátran, persze mindig figyelve a biztonságra.

FRISS