Nem fogadtál még örökbe kilométert? Most megteheted a beteg gyerekekért!

2024 márc 11

Elindult a csatlakozás a Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutáshoz

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Fuss Fotózz Mosolyogj (F.F.M.) jótékonysági élményfutást, amellyel idén a beteg gyerekek kívánságait segítenek valóra váltani. Az akció idén új elemekkel is bővült és már virtuális futásra is van lehetőség, de kilométereket is örökbe fogadhatunk, ha segíteni szeretnénk.

Az idei F.F.M. élményfutás egy újabb fejezetet nyit a szeretet, az összetartozás és a csodák világában. A futás nem csupán egy sportesemény, hanem egy közösségi összefogás, amelyben a résztvevők az egymás iránti szeretetükkel és támogatásukkal gyógyítják meg a lelküket és teremtenek csodákat.

„A csoda az idei esemény fő vezérfonala, amelyre mindannyiunknak szüksége van az életben. Ez az, ami lehetőséget ad a reményre, az újrakezdésre és az álmok megvalósítására. Az idei évben a nagybeteg gyermekek gyógyulására szeretnék felhívni a figyelmet, és ezért a Csodalámpa Alapítványt támogatjuk. Csodákra ugyanis szükségük van, mi pedig mindannyian részesei lehetünk ennek” – fejtette ki Pálfalvi Petra, a program ötletgazdája és szervezője.

A szervező azt is elárulta, hogy az idei esemény virtuális futás lehetőségével is bővül, de lesznek helyszíni élményfutások is Budapesten és Szarvason egyaránt. A budapesti időpont egyelőre még bizonytalan, de júniusra tervezik, a szarvasi program pedig szeptember 22-én lesz. Idén első alkalommal örökbefogadott kilométerekkel is lehet segteni a rászoruló gyermekeket. Az örökbefogadás nem csupán egy szimbolikus cselekedet, hanem egy valódi ajándék, amely hosszú távú hatással lehet az érintettek életére. Az eseményt hét nagykövet is támogatja, de természetesen a szervező, Pálfalvi Petra is csatlakozik a kihíváshoz, aki nem csak segíteni szeretne, de magának is bizonyítana ezzel az erőpróbával.

„A hét nagykövetünk, akik Magyarország határvonalával megegyező kilométert futnak és kerékpároznak, képviselik azt az elszántságot és kitartást, amelyre mindannyiunknak szüksége van az élet minden területén. Céljuk, hogy közösen hatezer kilométert teljesítsenek, ami azért is hatalmas szó, mert ez az eredeti terv közel háromszorosa. Nagyköveteink között van Roxy, a menhelyről örökbefogadott kutyus, aki csapatával – Szórádi József, Marczali Zoltán, Mihályka Péter, Stipkovits Zoltán, Józsa Balázs, Takács Ákos és Takács Márton – együtt hihetetlen távokat tesz meg azért, hogy segítsen másoknak. Szigligeti Ivett édesanya és influenszer, aki megmutatja, hogy az álmokért és a célokért megéri küzdeni, és körbe tekeri a Balatont. Molnár Ábel hegymászó is csatlakozik 326 kilométer futással, aki minden nap új kihívásokkal néz szembe, és példát mutat nekünk arról, hogy soha ne adjuk fel. Herczeg-Kis Bálintnak az Exatlon nyerteseként a kitartás és küzdés nem okoz gondot, ő 206 kilométert kerékpározik, Lisznyai Rita pedig az életét köszönheti a futásnak, ami mára a mindennapjai része lett, ő 1200 kilométer futást vállalt. Trokán Anna, színésznő, édesanya és terepfutó, akinek szenvedélye a futás, de sok feladata mellett nagyon nagy logisztikát és akaratot igényel, hogy rendszeresen fusson. Éppen ezért neki, önmagának is egy motiváció, hogy 1000 kilométert lefusson nagykövetként, ezzel is buzdítva önmagát és a környezetét a mozgásra. Rokob József pedig a Fuss Fotózz Mosolyogj élményfutás kitartás nagykövete, aki a világ legkitartóbb ultratriatlonistája és megnyerte a harmincszoros Ironman versenyt, most pedig 600 kilométer futással és 1440 kilométer kerékpározással járul hozzá nemes célhoz” – tette hozzá Pálfalvi Petra.

A nagykövetek folyamatosan beszámolnak majd arról, hol tartanak, a felajánlott kilométerekkel pedig nem csak a Csodalámpa Alapítványt támogathatják, hanem a nagyköveteknek is erőt adnak az örökbefogadók, hiszen nekik is lehet nehéz napjuk és lehet, hogy pont az egyik örökbefogadott kilométerből merítenek erőt, hogy kimenjenek futni vagy kerékpározni a táv teljesítése érdekében.

Az idei Fuss Fotózz Mosolyogj több mint egy élményfutás. Ez egy lehetőség arra, hogy részese legyünk valami nagyobb dolognak, mint önmagunk. Lehetőség arra, hogy együtt csodát teremtsünk, és segítsünk azoknak, akiknek erre a legnagyobb szükségük van.

Fotók (forrás: csakalapitvany.hu)

FRISS