Majdnem öt hónap után mentettek meg két nőt egy elsodródott vitorlásról

2017 okt 27

Színes-szabadidő-baleset-USA 

    Washington, 2017. október 27., péntek (MTI)

Majdnem öt hónapot hányódott a Csendes-óceán vizein az a kis méretű vitorlás, mellyel két amerikai nő Hawaiiról Tahitibe akart jutni, míg egy tajvani halászhajó észre nem vette őket.

A BBC pénteki beszámolója szerint a japán partoktól nagyjából 1500 kilométerre dél-keletre találták meg őket, a halászok értesítették az amerikai haditengerészetet, végül ők mentették ki a két nőt és a két kutyát.
Jennifer Appel and Tasha Fuiaba májusban hajózott ki, a rossz időben azonban tönkrement a hajó motorja. Azt gondolták, a szél és a vitorlák segítségével kijutnak a szárazföldre – írta közleményében a haditengerészet hetedik flottája.
Kéthavi hányódás után kezdtek el naponta segélyhívásokat küldeni, ám senki nem észlelte őket, mivel túl mesze voltak más hajóktól és kikötőktől – áll a közleményben.
Október 24-én azonban egy tajvani halászhajóról megpillantották a vitorlást és értesítették a guami amerikai hatóságokat.
Másnap megérkezett az USS Ashland nevű hajó, hogy a két honolului nőt kimentse.
A kis vitorlás utasai úgy élték túl a megpróbáltatást, hogy elég száraz élelmük – nagyrészt zabkása és tészta – volt, valamint víztisztítót is vittek magukkal.
http://www.bbc.com/news/world-us-canada-41772323

pbe \ gkv

MTI 2017. október 27., péntek 9:46

FRISS