Kavicsmonogram – szép nyári emlék

2017 aug 9

Íratlan szabály gyakorlott természetjárók és természet szeretők körében, hogy semmit se hozunk haza a sétáról, kirándulásról, hanem mindent szépen a saját környezetében csodálunk meg, és ott is hagyjuk, hogy az utánunk jövők is láthassák. A kavicsok is jobb, ha ott maradnak, ahol voltak, de – és most következik a nagy vallomás – én meg szoktam engedni a fiamnak, hogy egy-egy kavicsot hozzon el emlékbe. Most az óvónéninek szeretett volna ajándékot készíteni a kavicsokból – ebben segítettem neki.

Amire szükséged lesz: egy képkeret, vastag kartonlap, kinyomtatott betűsablon (arról, hogy hogyan készíts betűsablont, itt találsz egy bejegyzést), akril festék, vagy dekor paint soft festék, ecset, sniccer, ragasztó és persze kavicsok :).

Amennyiben natúr keretet használsz, és szeretnéd lefesteni, akkor tedd meg. Ha olyan képkereted van, aminek a hátfala sima, homogén és erős, akkor fesd be azt, ha nem sima (pl. látszanak rajta a rögzítők, vagy lyukas), akkor fogj egy vastagabb karton lapot (én most egy kiürült reggeliző pelyhes dobozt vágtam szét), és fesd be a kívánt színre. FONTOS! A kartonlap mindkét oldalát fesd be (első oldal fest – száradás – másik oldal fest), mert a festék “meghúzza” a kartont, így hullámos lesz a lapod, ha csak az egyik oldalát festetted meg!

Amikor teljesen megszáradt az alap festéke, akkor finoman meg is csiszolhatod (a kartont is, de tényleg csak egy picit), így koptatott hátlapot kaphatsz. Most fogd meg a kivágott sablont, és rögzítsd az alapra.

Indulhat a játék! A kavicsokat kezd elrendezni. NE RAGASZD ODA ELSŐRE. Ez egy amolyan kirakós játék, hogy hogyan illenek legjobban a kavicsok a sablonra.

Amikor elégedett vagy az eredménnyel, akkor állj neki, és ragasztgasd fel a kavicsokat. Ügyelj arra, hogy a sablon ne legyen ragasztós, különben nem fogod tudni visszaszedni. A ragasztó száradására várni kell, akár 1-2 órát is, így addig ne piszkáld a képet, viszont szedd le a sablont, ha esetleg valahol mégiscsak ragasztós lett, akkor ne kössön oda :).

Készen is vagyunk, mehet a keretbe a kép!

Forrás: http://masni.cafeblog.hu

FRISS

Földi űrutazás az OMV-nél

Földi űrutazás az OMV-nél

A NASA inspirálta a töltőállomás-hálózat utazós termékeit Repülőablakok anyagából készült bőröndök, sötétben világító takarók és hőtartó termoszok: az OMV...