Időjárás-jelentés

2017 szept 5

Időjárás-előrejelzés 

Budapest, 2017. szeptember 5., kedd (MTI)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Középpontjával Izland felett örvénylik az a ciklon, amelynek frontrendszere elérte a kontinens nyugati partvidékét. Hatására a Brit-szigeteken, a Skandináv-félsziget nyugati felén, valamint Franciaországban és a Benelux államok felett már erősen felhős az ég. Ciklon okoz felhős időt Lengyelország és a Kelet-európai-síkság nagy részén is. A mediterrán térségben ugyanakkor továbbra is sokat süt a nap, a délutáni órákra Dél-Spanyolországban 35 fok fölé melegszik a levegő, de kánikulai a meleg a Fekete-tenger déli medencéjében is. A szárazföld leghidegebb része Oroszország északi vidéke, ahol napközben 10 fok körüli a csúcsérték, éjszaka pedig gyengén fagy. Szerda estig a Kárpát-medence időjárását mindkét említett ciklon befolyásolja. Kezdetben az északkeleti örvény hatására növekszik meg a medence keleti felén a felhőzet, szerdán napközben viszont már a nyugat felől közeledő front hoz egyre több felhőt a Dunántúlra.

Várható időjárás az ország területére szerda estig
————————————————–
Nyugaton gomolyfelhős, többnyire napos idő várható, másutt viszont erősen megnövekszik a felhőzet. A középső és a keleti területeken eső, zápor is valószínű. Szerdán keleten eleinte csökken, ugyanakkor nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délután már a Dunántúlon, estefelé a középső területeken is eső, zápor várható. Napközben többfelé élénk lesz a nyugati szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 20 és 26 fok között valószínű, délen lesz a melegebb.

kf \ bil \ bzt

MTI 2017. szeptember 5., kedd 15:28

FRISS

Helycserés támadás

Helycserés támadás

Mivel magyarázható a munkaerőpiaci átrendeződés? Miközben több mint 70 ezer állás betöltetlen ma Magyarországon, csaknem 100 ezer külföldi munkavállaló...