Érsebész: a rendszeres sportolás segíthet a visszérproblémákon

2017 júl 6

Egészség-megelőzés 

    Budapest, 2017. július 6., csütörtök (MTI)

Az izmokat nem túlságosan megterhelő, rendszeres sportolás, például a sétálás, futás, kerékpározás vagy úszás segíthet a visszérproblémákon – mondta a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika érsebésze az M1 aktuális csatornán csütörtökön. 

Szeberin Zoltán elmondta, a visszérbetegség öröklődik, és a kor előrehaladtával egyre súlyosbodik, mivel az erek elhasználódnak. A helyzeten csak ront, ha valaki túlsúlyos, keveset mozog, sokat áll vagy ül.
Az állás, ülés és a nagy meleg a láb megdagadását okozhatja, ennek megelőzéséhez érdemes napközben többször mozogni, sétálni, valamint felpolcolni a lábakat – fűzte hozzá az orvos.
Elmondta azt is, hogy lábdagadást nemcsak keringési rendellenesség okozhat, hanem szívbetegség vagy vesebetegség is állhat a háttérben. Ha hosszabb távon fennállnak a panaszok, és a lábdagadás fájdalmas, érdemes felkeresni a háziorvost – hangsúlyozta Szeberin Zoltán, hozzátéve, ha valaki elhanyagolja a visszérproblémáit, az akár trombózishoz és tüdőembóliához is vezethet.

bjr \ bki \ sag

MTI 2017. július 6., csütörtök 9:31

FRISS