“Érdekel” Avagy mi számít érvényes állásjelentkezésnek, és mi nem?

2021 jan 8

A Facebookon naponta több tucat olyan komment születik álláshirdetések alatt, hogy “Érdekel a munka, hívjon, 0630…”. Most megtudhatod, mi a jelentkezés megfelelő formája.

Amikor egy cég kiteszi a Facebookra az álláshirdetéseit, az azért van, hogy minél hamarabb és egyszerűbben eljusson hozzátok egy állás híre. Ha kommentben érkezik egy kérdés a munkával kapcsolatban, azt általában igyekeznek a leghamarabb megválaszolni. De az a biztos, ha üzenetben írtok, vagy telefonon hívjátok azt a kollégát, akinek a nevét az álláshirdetésben látjátok. Ugyanis a komment elveszhet, elsikkadhat a többi között, vagy a kollégáink minden gondosság ellenére is szem elől téveszthetik.

Sokszor történik meg az is, hogy valaki odaírja: Érdekel. Vagy: Kérem, hívjanak. A számom 0630…

Az esetek nagy részében a kollégák így is felveszik a kapcsolatot a komment írójával, de ezt nem lehet garantálni. Ugyanis ahogyan már említettük, ezek a kommentek elsikkadhatnak a többi között. De van még egy ok. Valljuk be, az adásvételi csoportokban is sokszor előfordul, hogy valaki (tisztelet a kivételnek) rányom az Érdekel gombra, majd elfelejti, esetleg meggondolja magát.

Mindezek miatt azt tanácsoljuk, hogy jelentkezz “egyértelműbb” formában. Hogyan? A legegyszerűbb, ha rákattintasz az álláshirdetésre (a facebookon a nagy képre az állás neve fölött). Így vagy a cég honlapjára jutsz, ahol megtalálod a jelentkezési lehetőségeket, vagy a facebook Állások felületére, ahol egy-két kattintással jelentkezhetsz. Akármelyik esettel találkozz, pár perc alatt kész is vagy! A másik lehetőség, hogy a hirdetésben megadott ügyintézőnél érdeklődsz.

Ugye, hogy nem is bonyolult? Magadnak leszel hálás, ha így jelentkezel az állásokra, mert ez a nyerő út egy remek új munka felé.

 

viapan.hu

FRISS