Csinos szellőborzoló

2017 aug 30

Vannak olyan dolgok az ember életében, amik tulajdonképpen nem jók semmire. Egyetlen funkciójuk van, hogy szépek legyenek. Hogy lehessen bennük gyönyörködni, hogy dekoráljanak. Na, ez a szellőborzoló is pontosan ilyen. Nagyon régóta szerettem volna a kertben a fákra ilyen szélfogókat tenni, amiknek nem is tudom, hogy igazából mi a nevük. Ezért találtam ki a szellőborzolót. Nekem tetszik, azóta is, ha kiülök a kertbe, hosszú percekig el tudom nézni, ahogy a szél eljátszik a szalagokkal. Készítsétek el Ti is!

Amire szükséged lesz: pár kiürült konzerv doboz, ecset, fehér akril festék, dekupázs ragasztó, izgalmas mintás szalvéták, szalagok minden mennyiségben, ragasztópisztoly, olló, fúrógép, vagy nagy szög, és pár méter kenderzsinór.

Az alaposan elmosogatott, és éles éleitől megszabadított konzervdobozokat fesd fehérre az akril festékkel. Erre azért van szükség, mert az alap fém színen nem mutat majd szépen a szalvéta mintája. Ha szükséges fesd 2 rétegben (én most megtettem).

Kend be egy réteg ragasztóval a megszáradt festékes részt, fektesd rá a szalvéta legfelső rétegét, és óvatos mozdulatokkal simítsd a ragasztóba, szintén ragasztós ecsettel. Pár cm-ként dolgozz, mire teljesen körbeérsz.

Amikor kész a szalvéta felragasztás is, egy nagy szöggel üss lyukat a konzervdoboz alján, középen. Ha van fúród, akkor fém fúrószárral, fúrj lyukat.

Fűzd bele a kenderzsinórt, csomózd meg, és kész is az akasztó.

A szalvétával harmonizáló színű szalagokkal díszítsd a konzervdoboz “száját”. A szalagokat legegyszerűbben ragasztópisztollyal tudod rögzíteni.

Amikor készen van, akaszd fel kint valamelyik fára, vagy bent a falra, vagy bárhová, és gyönyörködj bennük!

Forrás: http://masni.cafeblog.hu/

FRISS