Az adományozásban rejlő lehetőség

2024 máj 9

„Nem kell szentnek lenni ahhoz, hogy segíteni tudjunk. Ha keresünk, ha nyitott szemmel járunk, akkor rájövünk, hogy rengeteg lehetőség van, és rengeteg jó ügy, ami mellé be lehet állni” – fogalmaz Forgács-Fábián Sára, az Amigos a gyerekekért mozgalom alapítója a FoxPost videóriportjában. Szavai tökéletesen kifejezik a vállalat társadalmi felelősségvállalásának lényegét.


„Hiszem azt, hogy amikor csomagot küldünk, többet adunk tárgyaknál. Szeretetet, gondoskodást és törődést is csomagolunk bele. Amikor egy beteg kisgyerek kibont a kórházban egy csomagot, a várakozás és a kíváncsi izgalom élménnyé varázsolják a pillanatot. Miközben erősíti azt az érzést, hogy valaki gondol rájuk, törődik velük, akár messziről is. Ez az élmény összeköti a feladót és a címzettet – hangsúlyozza Bengyel Ádám a FoxPost vezérigazgatója.

A vállalat az elmúlt évben 16 000 csomag díjmentes szállítását tette lehetővé több mint 12 civil szervezet számára, támogatva fontos társadalmi ügyeket. Ezen felül 9 esetben állt szponzorként, anyagi támogatással a jó ügyek mellé. Az így nyújtott támogatások összértéke 2023-ben meghaladta a hatvanmillió forintot.

Fontosnak tartják, hogy magyar cégként és felelős vállalatként a FoxPost időről időre kiálljon jelentős társadalmi ügyek mellett. Elsősorban ott segít, ahol szakmailag a leginkább tud. Például leegyszerűsíti a civil szervezetek adománygyűjtését, úgy, hogy csomagautomatáikon keresztüli ingyenes csomagfeladás lehetőséget biztosít, ami növeli az adományozási hajlandóságot.

A legjelentősebb jótékonysági kezdeményezések közé tartozik a Bátor Tábor Alapítvánnyal valamint az Amigos a gyerekekért mozgalommal való együttműködés, melyek keretében 2023-ban több ezer csomagot szállítottak. Segítették a #nemluxustaska kampányt is, ahol alapvető tisztálkodási szereket tartalmazó adománytáskákat szállítottak, amelyeket a Máltai Szeretetszolgálat segítségével juttattak el menstruációs szegénységben élő nőkhöz. Emellett az “Együtt könnyebb” Női Egészségért Alapítvány, a Tündérpakk Alapítvány, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet, a MÁTRIX Alapítvány és más szervezetek támogatásában is aktívan részt vesznek, szállítási szolgáltatásokat, vagy anyagi támogatást biztosítva.

Forgács-Fábián Sára úgy fogalmazott, hogy ha keresünk, ha nyitott szemmel járunk, rengeteg jó ügy van, ami mellé lehet állni, amiért tenni lehet. A FoxPost elkötelezett, hogy a jövőben is aktívan keresse és felkarolja azokat a valós társadalmi ügyeket, melyek logisztikai megoldás nélkül nem, vagy csak nagyon nehezen valósulhatnának meg.

 

FRISS