20 éve a gyermekekért – Rajzpályázat a Szuperinfóval

2021 okt 13

A mozgásfejlődés során alakul ki az idegrendszeri érettség, ekkor kerül egymással harmóniába a gyermek két agyféltekéje, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy iskolaérettségre a kicsik a tanulási készséget, írást, olvasást el tudják sajátítani.  Rajzolás közben fejlődnek a gyermek kézizmai, erősödnek az ízületek, és összehangolódik a szem-kéz munka.

A Szuperinfó több mint 20 éve hirdette meg először éves rajzpályázatát. Általában évente egyszer – ősszel vagy tavasszal – kerül meghirdetésre, melynek díjazása a Honvéd Kaszinó emeletén történik. Ilyenkor zsibongó gyermekek árasztják el az épületet és színes, kedves rajzokat látni mindenfelé. Óvodás, általános iskola alsó és felső tagozatosoknak szól a pályázat. Hétköznapi vagy fantáziára épül téma köré gyűjtik a beérkezett műveket, mint például tavaszvárás, ünnep a családban, vagy mint most a 30 éves Szuperinfó születésnapja alkalmából várják a rajzokat kicsiktől és nagyoktól. Az ünneplést fokozza, hogy az idei évben kiállításra kerülnek régi, megjelent újságok, emléktárgyak, így bárki bepillantást nyerhet a cég életébe.

A kezdetektől fogva Járási Ildikó tűzzománc, iparművész képviseli a zsűrit, aki minden korcsoportban az 1-2-3. helyezett mellett számos különdíjat ítél oda a kis alkotóknak.

A pályázat lebonyolítását már évek óta Balogh-Rudolf Nikolett végzi, aki, – ahogy mondja is-, beleszületett a Szuperinfóba, hiszen a megalapító édesanyja és a még mindig tulajdonos édesapja mellett kiskorától fogva jelen van a cég életében. Iskola mellett újságkihordóként kezdte, és szép lassan kapaszkodott fel a ranglétrán. Mára az újság összes munkafolyamatát ismeri, átlátja. Boldog édesanya, aki az anyaság mellett is szán időt a családi vállalkozásnak.

A rajzok, a fantázia olyan világot nyit meg egy gyermeknek, melyre semmilyen más eszköz nem képes. Elrepíti őket a legmagasabb hegycsúcsra és a legmélyebb óceánba. Velük együtt pedig a felnőtteket is. Amíg vannak kicsik, akik, rajzolnak és vannak felnőttek, akik lehetőséget teremtenek megmutatni a gyermekiszemmel a világot, addig van remény arra, hogy egy részünk mindig gyerek maradjon.

 

Sz.N.Zs.

FRISS