Újra megpróbálják bevezetni a kutyaparkolókat New York-ban

2017 dec 13

Fertőtlenített, vezérelt hőmérsékletű zárt kabin – nagyjából így lehet leírni azt a kutyaparkolót, amit New York-ban próbálnak felfuttatni. A hálózat tagjai betehetik megőrzésre kutyájukat, amíg bemennek egy boltba vagy elintézni valamit és nem vihetik magukkal kedvencüket. Nem tudni, mennyire lesz népszerű és azt sem, hogy jó-e ez egyáltalán.

 A kutyaparkoló félúton lehet valahol a kutya otthon hagyása és a kutyabarát helyek között. Viszed is meg nem is – mint a magyar népmesékben, veled is van meg nem is.

A hálózat tagjának kell lenni, hogy használhassa valaki a kutya parkolókat – ezután mágneskártyával lehet nyitni és zárni az ajtajukat.

Korábban már elindult ennek a szolgáltatásnak a kezdeményezése, akkor 100 ilyen boxot akartak kihelyezni szerte Brooklyn-ban, mivel a környék nem túl kutyabarát, ez pedig most a tovább fejlesztett és megszépített változata. Sőt, állítólag itthon is tesztelés alá került egy ilyen projekt, de végül nem kaptunk hírt arról, hogy bárki is találkozott volna velük.

Az utcai zárható boksz egy értékmegőrzőhöz hasonlít, egy kényelmes odú, ahol biztonságban tudhatjuk kedvencünket, amíg a közeli helyeken elintézzük, amit kell. Előnye, hogy nem kell kikötnünk sehova – kockáztatva azt, hogy ellophatják. Ráadásul tartozik hozzá egy applikáció, amin keresztül meg tudjuk nézni, hol van hozzánk legközelebb szabad kutya parkoló, de működésbe is hozhatjuk a kutyánkat figyelő kamerát is.

A hőmérséklet állandó és megválasztható – akármilyen hideg vagy meleg van bent. A műanyag panelek megfelelő szellőzést biztosítanak, és két használat között speciális fertőtlenítővel tisztul.

Az IKEA is próbálkozik: Németországban pár évvel korábban célul tűzte ki, hogy a kutyás vásárlókat is ki tudják szolgálni, ezért ott is kutyaparkolókat alakítottak ki, de ott a zárt boxokkal ellentétben ott egy elkerített részen várták az ott hagyott kedvenceket. Volt fűre emlékeztető saját szőnyegük és vizük, hogy még melegben is tudjanak pihenni, hűsölni, de kikötve vagy az autóban kelljen várni a gazdit.

Forrás: kutyabarat.hu

 

FRISS