Természet és vírus

2020 ápr 15

Egyre szebb az idő és így lesz nehezebb mindenki számára az otthonmaradás a kialakult helyzetben. Azonban nem kell lemondanunk a természetről, sok lehetőség van bevinni azt az otthonunkba.

Könnyű annak, aki kertes házban él vagy legalább egy erkélye van, amely azt a hatást kelti, hogy közelebb jut a külvilághoz. Ez az időszak kiváló a kerti munkákra, hiszen amúgy is most van a veteményezés ideje. Az eddig megműveletlen talajt is könnyen ültetésre alkalmassá tehetjük. Amellett, hogy nagyszerű időtöltés a kerttel foglalkozni, az otthon szedett, friss zöldségnek mindig jobb íze van, mintha boltban vásárolnánk azt. Az erkélyt pedig át lehet úgy rendezni, hogy minél otthonosabb legyen. Székekkel, napernyővel, növényekkel tudjuk feldobni, még napozásra is van lehetőség. Ha ügyesek vagyunk, akkor olyan érzés lehet oda kiülni, mintha a saját kertünkben lennénk. Növényt szinte bármilyen lakásban lehet tartani. Egy nagyobb ládába magokat is elvethetünk, színes cserepekbe pedig virágot ültethetünk.

Sokan engedik szabadjára házikedvenceiket, pedig nagyon helytelenül teszik. Azon túl, hogy nem tőlük kapjuk el a betegségeket, sokkal elviselhetőbb a bezártság, ha ott vannak a közelünkben. A kutyasétáltatás kikapcsolhat, némi felelősséget is adva.

Más, furcsa módokkal is érezhetjük magunkat a természetben. Például a dokumentumfilmekkel megismerhetjük azokat a tájakat, ahová el szeretnénk menni a járványhelyzet végén. Festhetünk magunknak virágokat, készítsünk gyerekeinkkel papírnövényeket. Ezeken túl azonban tényleg rengeteg módja van annak, hogy ne érezzük folyamatosan úgy, hogy otthon vagyunk.

FRISS