Színész kutyák a Szerelmes Shakespeare-ben

2017 júl 11

Zara és Penny kettős szereposztásban vállalta el a Madách Színház legújabb darabjának négylábú szerepét. A Szerelmes Shakespeare-ben nincs egyszerű dolguk: 3 színésszel 3 különböző feladatot kell megoldaniuk, mindezt a nézők harsány nevetése közepette. De a kutyák – mint mindent – ezt is profin megoldják. 

Az RTL Klub riportjából kiderül, hogy a kutyák olyan nagynevű színészekkel játszhatnak együtt, mint Szerednyei Béla, Magyar Attila és Sánta László, akik jól megtanultak együtt dolgozni az ebekkel, de azért a jó feladatért a jutalom nem maradhat el, úgyhogy zsebük is ki van tömve.

„A kutya sorban megy rajtunk, Bélára ráugrik, Lacinak le kell rángatnia a köpenyét, majd jövök én, aki beletekeredve a pórázba esek egy nagyot, tehát botrányba fullad a kutya a színpadon” – nyilatkozta Magyar Attila az RTL Klubnak.

Karádi Anett, a kutyák kiképzője szerint kimondottan a köpeny rángatós jelenethez választották Zarát és Pennyt, hiszen nagyon apportosak, így ez a feladat egy hatalmas játék nekik, de arra is oda kell figyelni a kutyák kiválasztásánál, hogy ne ijedjenek meg, ha egy-egy színész hirtelen mozdulatot tesz vagy hangosabban szólal meg.

„Kutyának lenni foglalkozás, ezt idáig nem tudtam” – mondja Szirtes Tamás, a darab rendezője. – „De most, ahogy kutyát kerestünk a darabhoz, kiderült, hogy igazán filmes illetve színházi kutya, aki megfelelő időben, megfelelő gyorsasággal és utasításra engedelmeskedik, az egy igazi kincs.”

Zara és Penny premierje ma este lesz a Madách Színházban, idézőjeles kéz és lábtörést nekik!

Nem ők az elsők, akik magyar színházban szerepet kaptak: Bálint András Úr és Kutya című önálló estje hatalmas sikert aratott, ahol egy labrador volt a partnere, a Pesti Színház pedig az Audiencia című darabjába corgikat varázsol a színpdra minden alkalommal.
kutyabarat.hu

FRISS