SAJTÓKÖZLEMÉNY – Kanizsai Dorottya Kórház

2020 márc 17

Tisztelt Betegeink !

 

Tájékoztatjuk a Kanizsai Dorottya Kórház ellátási területéhez tartozó lakosságot, hogy a koronavírus járványhoz kapcsolódó veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 17-étől csak a heveny megbetegedésekhez társuló egészségügyi ellátást van módunkban biztosítani.  Az egyéb, választható időpontban elvégezhető elmaradó gyógykezeléseket a járványveszély elmúlta után pótolni fogjuk.

Kérjük Önöket, hogy képalkotó vizsgálatra, illetve laborvizsgálathoz szükséges vérmintavételre csakis indokolt esetben – a háziorvosával, illetve kezelőorvosával való egyeztetés után – jelenjen meg intézményünkben.

A tartós betegségek gondozását végző szakrendeléseken telefonos jelzés alapján készséggel felírjuk a tartósan szedett gyógyszereiket, melyeket e-recept formájában személyazonosságuk igazolásával bármelyik gyógyszertárban kiválthatnak.

Természetesen akut megbetegedés esetén továbbra is készséggel állunk a rendelkezésükre. Intézményünk a Sürgősségi Betegellátó Osztályon, illetve indokolt esetekben Szülészet-nőgyógyászati és Gyermekgyógyászati osztályon keresztül kereshető fel.

Munkaidőben szakrendeléseink fogadják az akut megbetegedésekkel érkező betegeket, de a halasztható előjegyzések időpontját töröljük.

Onkológiai gondozónkban a tartósan szedett gyógyszerek felírása elektronikus úton, telefonos egyezetés alapján történik, a folyamatban lévő kemoterápiás kezelésekhez a szükséges laborvizsgálatokat elvégezzük.

Mozgásszervi rehabilitációs gyógykezeléseink és a gerontológiai osztályos szakrendelésünk a jelzett időponttól kezdve nem fogadnak beteget.

Ugyanakkor felhívjuk figyelmüket, hogy intézményünkben továbbra is szigorú látogatási tilalom van érvényben.  Ezzel az intézkedéssel hozzátartozóik és az egészségügyi személyzet egészségét kívánjuk megvédeni. Tisztelettel kérjük arra, hogy a járványveszéllyel terhelt időszakban tartsák be a látogatási tilalmat. Hozzátartozóikról telefonon készséggel adunk felvilágosítást.

 

A fenti nehézségekért elnézésüket kérjük!

Ezen intézkedéseket azért kényszerültünk meghozni, hogy nehéz időben minél jobban meg tudjunk felelni a járványveszély szülte kihívásoknak.

Tisztelettel kérjük Önöket arra együttműködésüket és megértésüket!

 

Nagykanizsa, 2020. március 16.

                                                                       Tisztelettel:

                                                                                               Dr. Brünner Szilveszter

                                                                                                    főigazgató főorvos

FRISS