Randizás a neten, avagy a társkereső oldalak titkos élete

2019 okt 15 | Család, szerelem, Életmód

Életünk legnagyobb részében gondolataink a szerelem, család, párkapcsolat körül forognak. A mai rohanó világban azonban kész káoszt jelent az ismerkedés, randevúkra járás.

Egyre nagyobb divatot jelentenek az online randi app alkalmazások, társkeresők használata, amely megkönnyíti és egyben felgyorsíthatja a folyamatokat. Nincsenek fölösleges körök, megadható mit és kit keresünk. Bár van veszélye, mégis több száz ember regisztrál ilyen oldalakra naponta.

De vajon tényleg segít-e az alkalmazás társunk megtalálásában? És mennyire tud a rendszer megvédeni bennünket a ránk leselkedő veszélyektől? Ki van a másik oldalon?

Kezdjük az elején, a megfelelő oldalt kiválasztásánál. Hiszen lényeges, hogy hova kerülnek fel adataink és hol találhatunk megfelelő partnert. A sztereotípiára alapozva jogos a kérdés, vajon mennyi igaz a másik fél adataiból? Tettem hát egy próbát, bejelentkeztem az egyik, legvédettebnek címjelzett oldalra. Védettséget jelent a saját adataid biztonsága, de a másik fél kiléte már nem igazán.
Regisztrációm során adataim egy részét eltorzítottam, így hamar kiderült számomra, ezt bárki más megteheti. (Természetesen őszintén leírtam udvarlóimnak ittlétem okát és meglepetésemre szívesen osztottak meg velem tapasztalataikat és véleményüket.)
Ami még frusztrációt okozott bennem, azok a fajta kérdések, melyek már túl személyeskedők voltak. (Vallási irányultság, mit szeretek magamban, mennyit keresek stb.) Vajon ezeket a kérdéseket első randin is feltennék neked? Mire végeztem a hosszadalmas portfólióállítással megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy ha valaki ezt elolvassa, utána minek beszélgetnénk? Hisz minden le van írva rólam, épp csak az nem, mit reggeliztem. Zavaró volt, hogy mindenre válaszolni kellett, kényesebb kérdésekre is, máskülönben nem tudtam tovább lépkedni a felületen.

Na, elkészült a regisztráció, kép felkerült (természetesen magamról, hisz illegális lopott képpel játszani). Ha kíváncsiak vagytok, mi sül ki belőle, olvassátok el a folytatást.

Szívesen várok online ismerkedésekről vicces, megható vagy dühítő történeteket, melyeket szívesen megosztanátok velünk.

E-mail cím: kanizsainfo.hu@gmail.com

SZ.N.ZS.

HASONLÓ BEJEGYZÉSEK

Verstelenség

Verstelenség

Ha nyáron a vízparton fekve valaki egy verseskötetet olvas, akkor furcsán néznek rá. Miért? A múlt olvasmányának tűnik a vers, kevesebbet olvasunk ma...