Olaszországban járhat a kutyád után táppénz

2017 okt 20

Nemrég nyerte meg az olasz hölgy a pert, így a bíróság kimondta: amíg beteg kutyáját ápolja, jár neki a táppénz munkahelyétől. Egészen csodálatos indokkal győzött.

A hölgy a római La Sapienza Egyetem egyik akadémikusa, ügyvédek segítségével vitte sikerre a bírósági perét. Ez az első ilyen eset az olasz ítélkezésben, így precedens értékű lehet a későbbiekben.

A bíróság elfogadta a hölgy álláspontját, miszerint az egyetem köteles lenne a jogos hiányzások közé sorolni a komoly vagy családi, személyes okból való hiányzást, és egy kutya betegsége egy szerető gazdi számára ilyen.

Az úttörő akadémikus hölgy, akinek a nevét nem tudjuk, két napig nem tudott bemenni dolgozni, mert a 12 éves angol szetterére, Cucciola-ra kellett vigyáznia, aki egy műtéten esett át.

Az ügyvédei rámutattak a tényre: az az ember, aki Olaszországban magára hagy egy állatot, ezzel súlyosan veszélyeztetve egészségét vagy akár az elhanyagolás miatt a halálát okozva, az akár egy éves börtönbüntetéssel sújtható és 11,000 euro bírság szabható ki rá. Így a hölgy ezt követte volna el, ha nem maradt volna a kutyával otthon, hogy ápolja.

„Ez egy jelentős lépés afelé a felismerés felé, hogy azok a kutyák, akiket nem pénzügyi hasznok vagy munka miatt tartják, igenis a család megbecsült tagjai” – mondta Gianluca Felicetti, az ügyvédi team vezetője. – „Azok, akik mostantól ilyen helyzetbe kerülnek, képesek lesznek előhúzni ezt a nagyon fontos precedenst a bíróság előtt.”

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS