Mi történik a nőkkel smink nélkül?

2017 dec 18

Érdemes időről időre egy kis szünetet tartani azoknak a nőknek, akik napi rendszerességgel sminkelik magukat. Mindez számos módon kihat ugyanis a teljes szervezetre. Lássuk tehát, mi történik, ha egy rövid időre legalább elhagyjuk a sminket.

Kevesebbet fogunk stresszelni
A reggeli sminkelés időt vesz el az életünkből, napközben pedig folyamatosan ellenőrizgetni kell, hogy nem kenődött-e el a szemfestékünk, vagy nem kopott-e le az alapozónk. Ha nem sminkelünk, akkor ezekkel a néha meglehetősen bosszantó apróságokkal nem kell törődnünk, így sok felesleges stressztől kímélhetjük meg magunkat.

Tisztább lehet a bőrünk
Primer, alapozó, púder, kontúr, pirosító, bronzosító – ez rengeteg rétegnyi plusz az arcunkon, amely nem engedi a bőrt szabadon lélegezni. Sokan ráadásul nem is távolítják el elég alaposan a sminket a nap végén, emiatt pedig pattanásaik, mitesszereik képződhetnek. Ha nem sminkelünk, akkor a bőr egész nap szabadon lélegezhet, így néhány nap után azt vehetjük észre, hogy az arcunk tisztább, a bőrképünk egyenletesebb és ragyogóbb.

Bőrünk hálás lesz, ha időnként szünetet tartunk a sminkelésben

Fiatalabbnak nézhetünk ki
Ez különösen azokra igaz, akik általában erős sminket viselnek. A sok smink, az erős kontúrok és színek mind-mind öregítenek. Sokan megpróbálják eltüntetni az apró szeplőiket is egy kis alapozóval, púderrel, pedig ettől is csak sokkal fiatalabbnak látszunk.

Többet fogunk költeni arcápolásra
Mire kell figyelni sminkelésnél, ha kontaktlencsét viselünk? Hasznos tanácsok itt.
Ha nem sminkelünk, akkor nem lesz lehetőségünk arra sem, hogy arcfestékkel takarjuk el a különböző bőrhibákat, pattanásokat, sötét karikákat. Éppen ezért megeshet, hogy többet járunk majd kozmetikushoz, több arckrémet, pakolást és szérumot veszünk majd annak érdekében, hogy minél szebb legyen a bőrünk.

Többet foglalkozunk a hajunkkal
A smink nélküli napokat, heteket, hónapokat választó nők közül sokan számolnak be arról, hogy ilyenkor sokkal nagyobb gondot fordítanak a frizurájukra és a hajápolásra. Egyrészt az “optikai tuning” miatt, másrészt azért, mert több idejük marad kísérletezni azzal, hogy milyen módokon hordhatják a hajukat.

Forrás: www.hazipatika.com

FRISS