MARÓC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA – SAJTÓKÖZLEMÉNY

2019 Sze 30

2019.szeptember 26. – BEFEJEZŐDÖTT A ,,BELTERÜLETI CSAPADÉKVÍZ- ELVEZETŐ RENDSZER REKONSTRUKCIÓJA MARÓC KÖZSÉG TERÜLETÉN” CÍMŰ PROJEKT

A településen kiépített csapadékcsatorna állapota sem műszaki szempontból, sem méretezése miatt nem volt megfelelő. Az elmúlt években többször előfordult, hogy a heves esőzések során a dombokról lefolyó csapadékvizet a felújítás előtti árokrendszer nem tudta elvezetni, a víz kerteket, pincéket, mezőgazdasági termőföldeket öntött el jelentős anyagi károkat okozva a lakosságnak. A leginkább veszélyeztetett területek a Petőfi Sándor utca és a Sugár út ingatlanai voltak, illetve a település déli részén található mezőgazdasági területek. A fejlesztés eredményeképp a csapadékvizeket a rendezett árokrendszer vezeti el a Maróci tóba, így a felesleges víz kártétel nélkül helyben tartható és tovább hasznosítható.

A projekt átfogó célja az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás, a kockázat-megelőzés-, és kezelés előmozdítása a település belterületi csapadékvíz elvezetési, – gazdálkodási rendszerének kialakítása, környezetbiztonságának növelése, az ár-, helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, és a további környezeti káresemények megelőzése, a belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése, a belterületen áthúzódó vízfolyások és belvízcsatornák, belvíz elvezető rendszerek rendezése és a település belterületének védelme a külterületeken keletkezett vizek káros hatásaitól. A fejlesztés hatására megóvásra kerülnek mezőgazdasági- és belterületek, a jövőben kevesebb mezőgazdasági és belterületi káreseménnyel kell számolni.

Kedvezményezett neve:
Maróc Község Önkormányzata
8888 Maróc, Rákóczi u. 4.
Email:simonyai.istvan@index.hu

A projekt címe: Belterületi csapadékvíz- elvezető rendszer rekonstrukciója Maróc Község területén
A pályázat azonosító száma: TOP-2.1.3-15-ZA1-2016-00012
A támogatás összege: 28.640.650,-

A támogatás intenzitása: 100%

 

FRISS