Igyunk télen nyáron

2017 dec 4

„Víz! Se ízed nincs, se színed, se zamatod, nem lehet meghatározni téged, megízlelnek, anélkül, hogy megismernének. Nem szükséges vagy az életben: maga az élet vagy.”

Újfent eltelt egy év. Nyakunkon a december. Jócskán benne vagyunk az ünnepvárás, az ünnepre hangolódás időszakában. Sokan igencsak felpörögve vágnak bele a karácsonyi készülődésbe, mások kissé visszahúzódva, csendesebben várják a szeretet ünnepét.

Akár hogyan is legyen, egy dologról semmiképpen sem szabad megfeledkeznünk: a vízivás fontosságáról. Mert ugye hajlamosak vagyunk erre. Az év többi időszakában is, nem hogy akkor, amikor még az idő is hidegre fordul. Sajnos igencsak általánosnak mondható, hogy ilyenkor egyszerűen, mivel nem vagyunk szomjasak, elfelejtünk inni. Pedig teljesen mindegy, hogy júliust, vagy decembert mutat a naptár, egy cseppel sem ajánlatos kevesebb vizet fogyasztanunk a téli időszakban, mint a legforróbb hónapokban. Mivel testünk hatvan-hetven százaléka víz, így évszaktól függetlenül nagyon fontos, hogy hidratáljuk magunkat. A folyadéknak tehát minden időben nélkülözhetetlen szerepe van abban, hogy egészségesek és kiegyensúlyozottak legyünk. Mivel a víz minden szervünkre hatással van, ha nem viszünk be belőle eleget nemcsak egyre rosszabbul érezhetjük magunkat, de a súlyos betegségek kialakulásának is megnő az esélye. Szervezetünknek tehát ahhoz, hogy jól működjön, egész éven át megfelelő mennyiségű vízre van szüksége. Ha a felhasznált folyadék mennyisége nagyobb, mint amit elfogyasztunk, kiszáradunk. Ez az a stádium, ahova soha nem szabad eljutnunk. Legyünk tehát tudatos vízfogyasztók egész éven át. Akár hol vagyunk, akár merre járunk, mindig legyen a kezünk ügyében egy flakon víz, még ajándékvásárlás közben is. Tehát a víz étrendünk egyik legfontosabb része, s mint ilyen, fontos, hogy figyelmet szánjunk rá. Vannak olyan ásványvíz forgalmazással foglalkozó cégek, amelyek fontosnak tartják az egészséges életmód népszerűsítését. Ilyen a kaposvári székhelyű Markunion Kft. Egész éven át rendezvények sokságán, több száz liter ásványvíz felajánlásával népszerűsítették a vízivás fontosságát. Teszik ezt sok éve már, és a jövőben is tenni fogják.

www.markunion.hu

FRISS