A jelek szerint nem terrorcselekmény kísérlete történt a belgiumi Gent pályaudvarán

2018 jan 24

Belgium-bűnügy-terrorizmus 

    Brüsszel, 2018. január 24., szerda (MTI)

A jelek szerint nem terrorista szándék vezérelte azt az afgán menekültet, aki kedden a belgiumi Gent város pályaudvarán kést rántva közelített a rendőrök felé – jelentette szerdán a helyi sajtó.

Jan Jambon belügyminiszter arról számolt be, hogy a rendőrök által meglőtt férfi egy 28 éves afgán menekült, aki szabályos tartózkodási engedéllyel él a flamand városban.
Ügyészségi tájékoztatás szerint a gyanúsított nem szerepel az ismert iszlamista radikálisokat tartalmazó rendőrségi adatbázisban, viszont úgy tudni, hogy “súlyos lelki problémákkal” küzd.
A térfigyelő kamerák felvételei szerint a férfi egy kisebb késsel a kezében rárontott a két rendőrre, és többszöri felszólítás ellenére sem dobta el a fegyverét, ezért az egyik járőr meglőtte.
A feltételezett támadót válságos állapotban szállították kórházba, de szerdára virradóra megműtötték, és mostanra túl van az életveszélyen. Kihallgatni viszont még nem tudták.
A belga belügyi válságközpont hétfőn jelentette be, hogy a négyes fokozatú skálán hármasról kettesre csökkentik a terrorkészületség szintjét az országban.

kbar \ kigy \ gte

MTI 2018. január 24., szerda 13:47

FRISS