Vakvezető tanulókat keres a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

2017 aug 14

Ösztöndíjjal támogatott felsőfokú továbbtanulási lehetőség adatik ügyes és tehetséges vakvezető tanoncok számára. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola keresi azokat az 1-1,5 éves labrador retriever kutyákat, akik elhivatottságot éreznek magukban a vakvezetői pálya iránt. 

Mivel a most tanulni vágyó ebek a későbbiekben egy látássérült ember mellett élnek majd, és segítik abban, hogy önálló, boldog életet tudjon élni, az iskola olyan tulajdonosok jelentkezését várja, akik valamilyen, az életükben bekövetkezett negatív változás miatt már nem tudják tartani saját kutyájukat, és szerény térítés ellenében lemondanának róla a nemes cél érdekében.

A jelentkezők közül személyes elbeszélgetés és orvosi alkalmassági vizsgálat alapján választják ki a nyerteseket, akiknek az iskola a tanfolyam sikeres elvégzése után garantált álláslehetőséget biztosít prémium minőségű táplálással, kiemelkedő színvonalú egészségügyi ellátással és biztos nyugdíjjal.

A sikeresen vizsgázott vakvezető kutya egy látássérült ember állandó kísérője és elválaszthatatlan társa lesz. Rengeteg élmény vár rá és annyi szeretetet fog kapni életében, amennyi csak egy kutyaszívben elférhet.

Az ideális jelölt tulajdonságai:

– barátságos megjelenés és viselkedés
– felhasználói szintű pórázhasználat
– tárgyalóképes magyar nyelvismeret
– jó együttműködési képesség
– jó kommunikációs képesség
– jó stressztűrő képesség
– oltási könyvvel igazolt, korának megfelelő oltások
– regisztrált mikrochip

Előny:

– közlekedési eszközök felhasználói szintű ismerete
– lakáshasználat felhasználói szintű ismerete
– városi sétákban való gyakorlat
– más állatfajok ismerete, szeretete

Fényképes önéletrajzot a térítési igény megjelölésével az alábbi címre várják: piros@barathegyi.org, Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS