Tojásfestés gyorsan vagy türelemmel

2017 ápr 14

Ne vegyél kész tojásokat, inkább próbáld ki valamelyik expressz tojásfestős módszert. Ha ráérsz egy kicsit, akkor kísérletezz a szalvétatechnikával.

Szalvétatechnika
Éles ollóval vágd ki a szalvéta motívumát, és keskeny ecset, valamint decoupage lakk segítségével ragaszd fel a már megfestett tojásra. Akkor lesz szép, ha a szalvéta és a tojás alapszíne azonos.

 
Matrica másképp
A kifújt tojásokra letrasettel (átlátszó fóliáról ledörzsölhető betűkkel – hobbiboltban kapható) írj szöveget vagy ragassz mintát. Ha van időd és kedved, szalvétatechnikával helyezz további motívumokat a tojásokra. Végül óvatosan fűzz át rajtuk selyemszalagot, és akaszd fel őket.

 

Általános információ a festésről:
Ezeket a tojásokat ételfestékkel festettük, ami annyival jobb a tojásfestéknél, hogy többféle színárnyalatban kapható. Létezik pasztás, folyékony és por változatban is, mindhárom hígítható vízben. A főtt tojást könnyebb festeni, mivel elmerül a vízben.
Motívumfestés matricával
Ragassz kontúrmatricát a megtisztított tojásra. Körültekintően simítsd a felületre, hogy sehol ne folyjon alá a festék, majd helyezd a tojást a festékbe. 10 perc múlva vedd ki a tojást, töröld szárazra, és húzd le a matricát.

 

Kontúrmatricás festett tojások
Néhány tojást fess egyszínűre, majd hagyd megszáradni. A színes és a natúr tojásokra is ragassz kontúrmatricát. Kész is!

 

Egy kis kreativitás
1. A tojást úgy állítsd a festékbe, hogy csak egy részét lepje el, kb. 10 percre, majd töröld szárazra. Jöhet egy másik színnel egy másik rész. Helyezz üdítős kupakot a festék aljára, hogy ne dőljön el a tojás.
2. Fogj egy filctollat, és máris készülhet a csíkos tojás.
3. Öntapadós fóliából formalyukasztóval vágj ki köröket és virágokat. Először ragaszd fel a tojásra a köröket. Állítsd festékbe, 10 perc múlva vedd ki, töröld szárazra, és ragaszd rá a másik mintát. Ismét jöhet a festés, majd a matrica eltávolítása.

 

Dekorgumis figurák
Dekorgumiból vágd ki a formákat, és ragaszd pillanatragasztóval a kifújt tojásokra, majd rajzolj nekik szemet.

 

Forrás: http://www.evamagazin.hu/

FRISS