Rekordfogással kezdték meg a szezont a nagykanizsai pecások

2021 márc 19

Eredményesen indult a hosszúhétvége a Csónakázó-tó horgászai számára. A zord időjárás ellenére többen is úgy döntöttek, hogy a hétköznapok fáradalmait a bot végén fogják kipihenni.

A legkitartóbb pecásokat még az erős szél és hideg eső sem tartotta vissza, aminek meg is lett az eredménye. Kitartásukkal rekordot döntve kezdték meg a szezont a tavon: Paulin Zoltán kevesebb, mint egy nap alatt összesen 11 darab méretes, gyönyörű halat akasztott horogra, míg Pacsa Zoltán a Csónakázó tó történetének legnagyobb tőpontyát fogta meg 20,85 kg súllyal.

A találkozás nem az első volt, tavaly decemberben már sikerült megfognia az akkor még 20 kg-os halat. A súlygyarapodás azt bizonyítja, hogy jól érzik magukat a halak a tóban, elengedő táplálék jut nekik és megfelelő méretű az élettér számukra. Ezek a tényezők mind hozzájárulnak ahhoz, hogy kapitális testsúlyt érjenek el. Egy ekkora hal horogra akasztása nem kis feladat, már az előkészületek is nagy munkával, és komoly tervezéssel járnak. Ha megvan a megfelelő taktika, és bekapta a csalit a hal, közel negyed órás fárasztás következik, ami kemény fizikai megterhelés a horgászok számára. Ha ezalatt az idő alatt sikerült összehangolódni a hallal, és kihúzni a partra, büszkén tarthatják kezükben egy közös kép erejéig. Pacsa Zoltán jutalma az életre szóló élmény mellett, hogy ő nevezhette el a rekordméretű halat, így született meg „Alfa”, a Csónakázó tó pikkelyes óriása.
A bojlis pecások viszonya a tó élővilágához, környezetéhez, valamint a megfogott halakkal való bánásmódjuk példaértékű, sporthorgászhoz méltón visszaengedik őket a vízbe, a mielőbbi viszontlátás reményében.

 

FRISS