Otthonná változtatták a magányos kutya kennelét

2017 jún 13

Tisztában vagyunk vele, hogy a fejlettebb országokban a menhelyeken is sokkal jobb körülmények uralkodnak. De máshol ugyanúgy akár éveket is eltöltenek egy helyen a gazdátlan kutyák. Lily különösen rosszul viselte a bezártságot, így a menhely dolgozói otthont varázsoltak a kenneléből.

Egyes szervezetek kiemelten igyekeznek odafigyelni azokra a kutyákra, akiknek már években kell számolni a menhelyen töltött idejüket. Különösen azokra az állatokra koncentrálnak, akik nem hozzászoknak, hanem egyre nehezebben dolgozzák fel a bent töltött időt.

A szervezet essex-i központja egyébként padlófűtéses, klímás kennelekkel és saját képző – fejlesztő pályákkal rendelkezik, így marad energiájuk egyéb – mentális kérdésekre is odafigyelni.

Lily több mint 720 napja van bent, ami nálunk talán sajnos nem számítana rekord időnek, de külföldön ez már nem átlagos, és Lily esetében ez pláne súlyos idő. Így a szervezet dolgozói a médiához fordultak, és az emberek segítségét kérték, hogy a kutya kennelét kicsit otthonosabbá tudják varázsolni. Annyi adományt kaptak, hogy még a kennel méretét is megnagyobbították.

„Lily egy fantasztikus személyiségű kutya, egyszerűen nem értjük, miért nem szeret bele senki” – mondja Kelly McMaster, Dogs Trust Basildon Kutyaotthon központ helyettes vezetője. – „Keményen küzdünk, hogy minden kennelt otthonossá tudjunk változtatni, hogy ezzel is segítsük kutyáink jobb közérzetét. Reméljük, Lily esetében a kennelje jobb kinézete is segíteni fog abban, hogy valaki észrevegye, és elhiggye: tényleg egy szerető otthont érdemel”.

Lily fantasztikus átalakuláson megy keresztül az otthonként berendezett környezet hatására, de persze egy szerető gazdit ez sem tud pótolni.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS