Egy nem-Oreo rajongó otthoni próbálkozása.

hozzávalók / 12 adag

 A kekszhez

A krémhez

elkészítés

A kekszhez

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
  2. Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót átszitáljuk, és a vajas keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd fóliába, illetve sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, kb 1 órára.
  3. Kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen vagy sütőpapíron. Kiszaggatjuk belőle a kör alakú formákat, és kb 10 perc alatt készre sütjük.

A krémhez

  1. Miközben hűl a keksz, elkészítjük a krémet.
  2. A vajat, a tejszínnel, a sóval és a vaníliakivonattal simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük. Viszonylag kemény, jól kenhető krémet kell kapnunk (a cukor mennyiségével ezen variálhatunk).
  3. A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel, és azonnal fogyasztjuk. Jól zárható dobozban több napig is eláll. A maradék krémet pedig nyugodtan fagyaszthatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

FORRÁS: http://www.nosalty.hu/recept/oreo-otthon