Egy nem-Oreo rajongó otthoni próbálkozása.
hozzávalók / 12 adag
A kekszhez
- 22.5 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 db tojás
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 12 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1.5 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A krémhez
- 11 dkg vaj
- 30 ml habtejszín (kb 2 evőkanál)
- 1 kávéskanál vanília kivonat
- 1 csipet só
- 35 dkg porcukor (kb)
elkészítés
A kekszhez
- A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást is.
- Közben a lisztet, a kakaót, a sütőport és a sót átszitáljuk, és a vajas keverékhez adjuk. Alaposan összekeverjük, majd fóliába, illetve sütőpapírba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük pihenni, kb 1 órára.
- Kb fél cm vastagra nyújtjuk lisztezett felületen vagy sütőpapíron. Kiszaggatjuk belőle a kör alakú formákat, és kb 10 perc alatt készre sütjük.
A krémhez
- Miközben hűl a keksz, elkészítjük a krémet.
- A vajat, a tejszínnel, a sóval és a vaníliakivonattal simára keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, és csomómentesre keverjük. Viszonylag kemény, jól kenhető krémet kell kapnunk (a cukor mennyiségével ezen variálhatunk).
- A kihűlt kekszeket megtöltjük a krémmel, és azonnal fogyasztjuk. Jól zárható dobozban több napig is eláll. A maradék krémet pedig nyugodtan fagyaszthatjuk.
- sütési hőfok: 175°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- elkészítettem: 2 alkalommal
FORRÁS: http://www.nosalty.hu/recept/oreo-otthon