Meleg napok járnak, változik a szél – Vízben az igazság

2017 ápr 11

Van az úgy, hogy megtréfálnak bennünket. Olykor még szeretjük is.  No, hát mostanában ezt teszi velünk az időjárás is.

Tréfálkozik.  A nagy mínuszokkal, hetekig kitartó tél annyira nem volt jó tréfa. De ez a nyárias tavasz azért jó érzés tud lenni. Talán többet is iszunk, mint telente, mert hát valljuk be, hajlamosak vagyunk megfeledkezni a vízfogyasztás fontosságáról, amikor hűvösebb az időjárás. Pedig ez nem évszak függő. A szomjúságérzetnek semmi köze, – nem szabad, hogy köze legyen -, a vízivás gyakoriságához.

Szervezetünknek iszonyúan nagy szüksége van arra, hogy nap, mint nap feltankoljunk megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékkal, hiszen így tud csak tökéletesen működni. Ha nem tesszük, zavar kerülhet a gépezetbe, és ez bizony egészségügyi problémához vezethet. Nem egyszerűbb megelőzni a bajt, egy roppant egyszerű, naponta többször ismétlődő mozdulattal? Ez pediglen a vízzel teli pohár szájunkhoz emelése és a folyadék kortyonkénti elfogyasztása. Eme bonyolultnak nem nevezhető mozdulatban rejlik az egészségünk titka. Ne tessék hát elbagatellizálni! Két- három liternyi jóféle ásványvíz elfogyasztásának beiktatása a mindennapjainkba igazán nem nagy feladat. S ha már rutinunkká válik a mozdulat, hiányozna, ha nem gyakorolnánk.
Azért konkrétumokkal is szolgálunk. Íme, nyolc ok, amiért jól tesszük, ha vizet iszunk: kordában tartja a testsúlyunkat, energetizál, megelőzi a betegségek kialakulását, széppé varázsolja a bőrünket. Továbbá az emésztésünket sem lesz problémánk, de még az ízületeinkkel és az izmainkkal sem. Szabályozza a testhőmérsékletünket és még méregtelenít is.
A kaposvári székhelyű Markunion Kft. évek óta elkötelezett híve az egészséges vízfogyasztás fontosságának. Tesznek is azért, hogy minél többen tudatában legyenek eme ténynek. Gyakran találkozni velük sport és egyéb rendezvényeken. Ha több információra lenne szüksége, keresse fel honlapukat!
www.markunion.hu

FRISS