story
Nagyon szeretjük ezt a süteményt! Ezt nem lehet megunni, mert sosem lesz egyforma ízű, függ a tojás méretétől.
hozzávalók / 12 adag
A tésztához
- 8 db tojásfehérje
- 8 ek porcukor
- 8 evőkanál finomliszt
- 1 csomag sütőpor
A főzött krémhez
- 8 db tojássárgája
- 5 ek porcukor
- 5 evőkanál finomliszt
- 2 ek vaníliás cukor
- 4 dl tej
A tetejére
- 5 dl hulala
elkészítés
- A tojásfehérjét felverjük kemény habbá, és óvatosan összekeverjük a porcukorral, liszttel és sütőporral. Vajazott, lisztezett tepsiben kisütjük.
- A főzött krém hozzávalóit simára keverjük, és felfőzzük.
- A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt főzött krémhez keverjük, és a tésztára kenjük.
- Tetejére egy fél literes cukrászati habot kenünk.
- sütési hőfok: 150°C
- sütési mód: alul-felül sütés
- tepsi mérete: 20×30 cm
FORRÁS:
http://www.nosalty.hu/recept/madartej-szelet