Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. – Létszámnövekedés és stabilitás

2020 nov 23

A Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. alapvető tevékenysége, a Nagykanizsa városában és vonzáskörzetében élő megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása és az ehhez szükséges foglalkoztatói kapacitás megteremtése, valamint a munkavállalók képzési és egészségügyi állapotának megfelelő munkavégzési feltételek biztosítása. Az ő foglalkoztatásuk külön támogatást, segítséget és mentorálást igényel.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is 30 millió forint támogatást kapott a cég a városvezetéstől, mely támogatást, mint az ábra is mutatja, munkahelyteremtésre fordították. Így a 2020-as évben eddig a dolgozók száma 114-ről 200 főre emelkedett. Ebből a létszámnövekedésből 68 megváltozott munkaképességű embernek jelentett új munkahelyet, amit főként a koronavírus-járvány 1. hullámának időszakában, minden fajta külső pénzügyi támogatás nélkül sikerült elérni. Meghatározó szám, hisz a Covid-19 ideje alatt más munkáltatók azon dolgozóikat építették le először, akik egészségügyi állapotuk, vagy fogyatékosságuk miatt a munkaerő piacon a rizikó faktoros csoportba tartoznak. Márciusban a maszkok gyártása okán, főként a varrodában történt létszámnövekedés, ahova nagyon sok, adott pillanatban munkahelyüket elvesztett és kilátástalan helyzetbe került, varrónői végzetséggel rendelkező ember kapott munkát. Ők a járványhelyzet csitulása után részben lehetőséget kaptak arra, hogy más munkakörben a cégnél maradjanak.

  1. februárjában a cég 17,1 millió forintot nyert el gyakornoki program megvalósítására, további fiatal munkavállalók foglalkoztatására és a foglalkoztatás elősegítése érdekében eszközbeszerzésre. A gyakornokok beilleszkedtek és várhatóan a pályázati időszak letelte után is a cégnél maradnak. Így valószínűleg az év végéig több, mint a duplájára fog növekedni a foglalkoztatottak létszáma, ami egyben azt is jelenti, hogy a piaci szférában egyre kiterjedtebb megrendelői körben tudják ellátni feladataikat.

A Kanizsa Rehab Nonprofit Kft. munkája és a dolgozókhoz való példás hozzáállása már országosan is felkeltette a figyelmet. A Magyar 1 csatorna „Esély” című magazinműsora több forgatás alatt mutatja be a céget, annak működését és azt a fajta rehabilitációs folyamatot, ami segít a megváltozott munkaképességű embereknek visszailleszkedni a munka világába, hisz a Kft egyik sajátossága a dolgozói iránt tanúsított odafigyelése.

A legmagasabb szintű minőségi követelmények megvalósítása érdekében bevezetésre került az MSZ EN ISO 9001:2015 szabvány, amely egy kialakított minőségirányítási rendszer, melynek keretében a működés, a folyamatokon belüli tevékenységek és azok kapcsolatának szabályossága teljes körűen átvilágításra került. Az ISO 9001 tanúsítás egy minőségi mutató, mely azt mutatja a szervezetről, hogy önmagával szemben támasztott elvárásai mesze túlszárnyalják az átlagot.

Közel egy éve a cég ügyvezetője Szirtes Balázs. Az ő vezetése alatt megnőtt a cégben dolgozók száma, új munkaeszközökkel tették hatékonyabbá a munkavégzést, megrendeléseik folyamatosan bővülnek. Bár a második hullámban járunk, a cég életében ez mégsem jelent megállást, ugyanolyan hatékonysággal és szorgalommal dolgozik mindenki, odafigyelve egymásra és töretlenül haladva előre.

FRISS