Kanizsa Rehab; Jelenünk és jövőnk

2020 okt 21

A Kanizsa Rehab Nonprofit Zrt. működése stabilitást, munkásainak pedig létbiztonságot nyújtott az első hullám alatt, után és a jelenlegi járványhelyzetben is. Szirtes Balázs ügyvezetővel többek között a jelenlegi célokról, feladatokról, átalakulásokról és a jövőről beszélgettem.

Olvasóink többször olvashatták, hogy a cég lendülete kitartóan megy felfelé, köszönhetően az irányításnak, a célok megfogalmazásának, a minőségnek és szorgalomnak, valamint a dolgozók felé irányuló figyelemnek.

Márciusban nagyszámú létszámemelkedés történt. A felvett dolgozók közül sokan a járványhelyzet következében vesztették el addigi munkahelyüket. Amikor a varrodai kapacitás megnövekedett, elindult a maszkok gyártása (Ez időszak alatt 110.000 maszk készült el, amelyből a város jelentős mennyiséget kapott.), sok kilátástalan helyzetbe került embernek tudott a Kft. munkahelyet biztosítani. A munkaállomány megtartása érdekében az első hullám utáni időszakban átcsoportosítások történtek, így a varrodai részlegről a maszkgyártás visszaépítése után, sokan lehetőséget kaptak arra, hogy operátorként is kipróbálják magukat. A jelenlegi létszám 190 fő feletti. Folyamatos létszámnövekedés történik, heti szinten 4-5 fő áll munkába, zajlanak a próbamunkák és továbbra is szívesen várják a megváltozott munkaképességű emberek jelentkezését.

Mivel a munkavállalók nagyrésze az egészségügyi állapotuk miatt veszélyeztetettnek számítanak, így a cég vezetése fokozott figyelmet szentel a munkavégzés körülményeire. Belépéskor lázmérés történik, a helyiségekben tartják az előírt távolságot, a maszk viselése az épületben kötelező, több ponton kihelyezett kézfertőtlenítők vannak, a mosdókba kézszárítók lettek felhelyezve, ezzel is minimalizálva az érintkezést. A nyáron több terembe légkondicionálót szereltek fel, amennyiben lehetőség adódik rá, légtisztító berendezéseket is munkába állítanak a nagyobb védelem érdekében.

A korszerűsítésben és fejlesztésben hosszútávú gondolatok is születtek december óta. Az épület harmadik emelete jelenleg raktár -irattár. Ezen a szinten is munkaterületet szeretnének kialakítani. Ehhez beruházásra váró feladatokat kell elvégezni; áramellátás, fűtés, munkaterület kialakítások. Napenergia, mint energiaforrás kiépítése szintén nagy lehetőségeket jelentene, a fenntarthatóság és környezetvédelem miatt is. A varrodában további fejlesztések valósulnak meg a jövőben. Bővíteni szeretnék az eszközparkot, – szálvágós varrógép beruházással – ezzel is növelve a hatékonyságot és rövidítve a munkafolyamat idejét.

„Mindig kell kitűzni rövid és hosszú távú célokat, amelyekre reális, stabil alapokon lehet építkezni.” – Fogalmazta meg Szirtes Balázs ügyvezető – „Ezen tervek mellett a hatékonyság megléte a legfontosabb. Ahogy a megrendelések számának növekedésével a bevétel is nő, a célok egyre elérhetőbb közelségbe kerülnek.”

Írta: Szollár-Nikolics Zsanna

FRISS