Ilyen hatással vannak ránk a színek – Mi eláruljuk!

2017 ápr 6

A színek testünkre és lelkünkre egyaránt hatással vannak, így nem árt körültekintően kiválasztani, hogy lakásunk különböző szobáit, milyen árnyalatokba öltöztessük.

Piros
Ez a szín nagyon erőteljes és dinamikus. Energiával és lendülettel tölt fel, de túlzott alkalmazása izgatottságot, feszültséget is okozhat, ezért ezt a színt érdemes mellőzni a hálószobában, vagy csak kis mértékben alkalmazni.

Fehér
A fehér évezredek óta a tisztaság jelképe, nyugodt, tiszta környezetet kölcsönöz a térnek, viszont ha túl sok a fehér akár rideg, hideg hangulattal is töltheti fel a helységet.

 

Kék
A kék szín optikailag hasonlóan viselkedik, mint a tükör, azaz tágítja a teret, roppan megnyugtató, frissítő szín, ezért főként hálószobába vagy a fürdőszobába ajánlott.

 

Lila
A lila árnyalatai fokozzák a teljesítőképességet és a koncentrációt, mivel a vörös és a kék keveréke, így azon színek pozitív tulajdonságai egyenlő arányban érvényesülnek benne. Érdemes a dolgozószobában alkalmazni.

 

Zöld
Ez a szín a természet közelségét szimbolizálja, nagyon megnyugtató, pihentető, a feltöltődést segíti elő, ezért a zöld is tökéletesen alkalmazható a hálószobában.

 

Barna
A barna árnyalati melegséget, nyugalmat kölcsönöznek a szobának, ezért a nappaliban vagy a hálószobában is megállja a helyét. A sötétebb vagy fekete színekkel már óvatosabban kell bánni, hiszen túlzott alkalmazásuk negatív érzelmeket válthat ki.

 

Sárga
A citromsárga és narancssárga árnyalatok vidámságot, lendületet kölcsönöznek a szobában tartózkodóknak, emellett étvágynövelő és vágyfokozó hatásúak is, így meglehetősen jól mutat a konyhában, étkezőben, de akár a hálószobában is.

Forrás: https://www.femcafe.hu/cikkek/eletmod/ilyen-hatassal-vannak-rank-a-szinek-mi-elaruljuk

FRISS