Időjárás-jelentés

2017 szept 7

Időjárás-előrejelzés 

Budapest, 2017. szeptember 7., csütörtök (MTI)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Időjárási helyzet Európában
—————————
Nyárias idő csak a kontinens déli területein, illetve a Balkán-félszigeten van. Arrafelé általában kevés a felhő, a hőmérséklet többnyire 25 és 30, Dél-Spanyolországban 33 és 40 fok között alakul. A Földközi-tengertől északra frontok vonulnak. A Kelet-európai-síkságon, valamint Nyugat-Európában alacsonynyomású légörvény hatására változékony az időjárás, az orosz határvidéken 10, 15, a nyugati országokban 16, 22 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Lassan mozgó, hullámzó frontzóna miatt Norvégiától a Kárpát-medencén át Észak-Olaszországig erősen felhős vagy borult az ég, többfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatar is előfordul. Dániában és tágabb környezetében jelentős csapadékot mértek, a 24 órás összeg több helyen elérte a 25-45 mm-t. Péntekre a front elhagyja a Kárpát-medencét, mögötte szárazabb levegő érkezik, mindenütt több órára kisüt a nap.

Várható időjárás az ország területére péntek estig
—————————————————
Késő délutántól észak felől csökken a felhőzet, de a déli országrészben még estefelé, éjjel is sok lesz a felhő, ott még kora reggel sem zárható ki néhol kisebb eső. Pénteken tovább csökken a felhőzet, mindenütt több órára kisüt a nap, száraz időre van kilátás. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, pénteken a déli szelet az Észak-Dunántúlon élénk, néhol erős lökések kísérhetik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet az északi országrészben többnyire 6 és 11 fok között, a felhős déli területeken 12, 13 fok körül alakul.
A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 20 és 25 fok között valószínű.

kf \ bBAB \ bdó

MTI 2017. szeptember 7., csütörtök 14:51

FRISS