Gyereknap: 5-7 ezer forintért vásárolnak a magyar családok játékot

2023 máj 26

Az áruházi duplája az online költés ebben az időszakban

A magyar családok jellemzően 5-7 ezer forintot költenek gyereknapi ajándékra a REGIO JÁTÉK friss kutatása alapján. A vásárlási láz az ünnep előtt 1-2 héttel kezdődik, amikor online átlagosan az áruházi vásárlás összegének dupláját költik el a szülők a játékkereskedő adatai szerint. A legkeresettebb meglepetések a szabadtéri- és kreatív játékok, könyvek és kifestők, a legnépszerűbb programok pedig az ugrálóvár, a trambulin és a kézműves foglalkozás.

A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint 10-ből 9 család ünnepli a gyereknapot, amelyre jellemzően 5-7 ezer forintért (41,5%) választanak meglepetést. A legtöbben már 1-2 héttel az ünnep előtt (45%) elkezdik a bevásárlást, de viszonylag sokan (25%) hagyják az utolsó napokra az ajándékok beszerzést. A felmérésben résztvevők fele online és személyesen is választ, 30%-a csak személyesen, míg 21%-a kizárólag webáruházban keresi meg a megfelelő meglepetést. „Értékesítési adataink szerint a gyereknaphoz kapcsolódóan átlagosan 6.600 forint az áruházi kosárérték, ezzel szemben online ennek duplájával, 13.200 forintos vásárlói kosarakkal találkozunk” – ismertette Gyaraki Dávid, a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

 

Szabadtéri játékot vásárolnak legtöbben

Az évszaknak megfelelően legtöbben szabadtéri játékot (41,6%) keresnek, de a kreatív játékok (33,8%), illetve a könyvek és kifestők (21,5%) is töretlen népszerűségnek örvendenek ebben az időszakban. „Ezzel összhangban az idei slágertermékek a különféle buborékfújók, homokozójátékok, csillámtetkó készletek, de újra hódítanak az állatos víziflipperek is, és sok szülő választ most nagyobb gyermekének NERF szivacslövőt vagy FIFA kártyákat is ajándékba” – tette hozzá Gyaraki Dávid.

 

A legnépszerűbb programok: trambulin, ugrálóvár és kézműves foglalkozás

Május utolsó vasárnapját a családok többsége (62%) szűk körben ünnepli, és egy helyi gyereknapi programmal (54%), kirándulással (33%) vagy állatkerti látogatással (29%) teszik teljessé a jeles alkalmat. „Kutatásunk alapján a fiatalokat évek óta ugyanazok a programok hozzák lázba: a legtöbb gyermeket az ugrálóvárak, a trambulinok és a kézműves foglalkozások veszik le igazán a lábukról gyereknapon” – mondta el a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

 

TOP5 gyereknapi ajándék a REGIO Játék értékesítési adatai alapján online vásárlás esetén:

  1. Nerf Elite 2.0 Eaglepoint 8 kilövő
  2. FIFA kártya
  3. Homokozó hálóban
  4. Szappanbuborék fújó pisztoly
  5. Műanyag bébi hinta

 

TOP5 gyereknapi ajándék a REGIO Játék értékesítési adatai alapján áruházi vásárlás esetén:

  1. FIFA kártya
  2. Buborékfújó
  3. Állatos vízi flipper
  4. Fruitysquad illatos filctoll
  5. Homokozó lapát

Webáruház: https://www.regiojatek.hu/

****************************************

A kutatás háttere:

A sajtóközleményben szereplő adatok a piacvezető REGIO JÁTÉK saját értékesítési adatain, valamint egy 2023. május 11-18. között elvégzett online kutatáson alapulnak, melyben 2359, 14 év alatti gyermeket nevelő szülő, nagyszülő vett részt. A kutatás nem reprezentatív a teljes magyar lakosságra nézve, ugyanakkor alkalmas a magyar szülők, nagyszülők véleményének feltérképezésére.

Forrás: webandmore

FRISS