Fénykardokkal árasztották el a Hősök terét a Star Wars rajongók

2024 jún 6

Magyar Star Wars rajongók gyűltek össze vasárnap este, hogy fénykardjaikkal bevilágítsák Budapest ikonikus terét. A rendezvényen több mint száz jelmezes és civil jelent meg, hogy megidézzék az Erő világos és sötét oldalának örök küzdelmét.

Látványos fényjáték helyszíne volt vasárnap este a Hősök tere, ahol a világ leghíresebb filmes univerzumának rajongói összegyűltek, hogy megünnepeljék a „Star Wars: Az akolitus” sorozat júniusi 5-i megjelenését.

Az eseményt több fanklub, a Rebel Legion Hungary, a The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub és az 501-es Légió Magyarországi Helyőrség szervezte. Utóbbi egy hivatalos nemzetközi rajongói és jótékonysági szervezet tagjai, mely 1997-es megalakulása óta már több mint 14.000 tagot számlál 66 országban. Küldetésük, hogy megismertessék az emberekkel George Lucas modern mitológiáját. A Magyarországi Helyőrség közel 20 éve alakult és olyan önkéntesekből áll, akik a Star Wars-univerzum alakjainak pontos másolatait készítik el és viselik különböző rajongói összejöveteleken, jótékonysági eseményeken. Jelmezeseik száma eléri az 50 főt.

Az este folyamán a rajongók fénykardjaik segítségével megidézték az Erő világos és sötét oldalának örök küzdelmét, mindez pedig lenyűgöző látványt biztosított, ahogy a Hősök tere ikonikus szobrai előtt kék, zöld és piros fények táncoltak a sötétedő ég alatt. Az összegyűlt tömeg bizonyítja, hogy a Star Wars univerzum iránti szeretet és rajongás nem ismer határokat, a képek pedig egy messzi-messzi galaxisba repítenek minket.

Forrás: NOGUCHI x

FRISS