Észak-Írország gyöngyszeme: játszóház kutyáknak

2017 szept 7

Az észak-írországi kutya játszóház valódi eb-paradicsom: trambulin, hinták, ugrálóvár, labdahegyek, sportpálya és hatalmas park várja a kikapcsolódásra vágyó kedvenceket. Ha arra van szüksége a gazdinak, ott is hagyhatja kutyáját, de együtt is játszhat vele. Sokan kipróbálnánk két poros futtató között.

Nem csak játszani, sportolni tudnak a kutyák, de egymás társaságához is gyorsan hozzászokhatnak, megtanulhatnak közösen időt tölteni mindenféle agresszió nélkül. A gazdik beszállhatnak a játékba, de hátradőlve egy kávé mellett is élvezhetik négylábújuk jókedvét.

Ha mégis otthagyjuk a kutyánkat egy kis megőrzésre, egy applikáció segítségével mobilunkon vagy számítógépünkön web kamerákon keresztül élőben követhetjük, épp mit csinál a „szőrös gyerekünk”.

játszóház részen a hintától kezdve a célbadobóson át minden van, ahol még egy gyerek is remekül érezné magát, és ez most mind az ebeké!

sportrészlegen hatalmas beltéri területen lehet rohangálni, focizni, frizbizni és ügyességi játékokban kipróbálni kutyánk képességeit az agility pályán.

kifutón pedig a gyönyörű ír tájakon rohangálhatnak, labdázhatnak kedvenceink. A tulajdonos, az ötlet megálmodója, Lynne saját kutyáival szeretett volna minél több időt aktívan eltölteni, ezért hozta létre a központot.

„Minden, amit szeretek az életben, a kutyáimhoz kötnek. De mindig csalódást okozott, hogy Írország ugyan fantasztikus természeti kincsekkel van megáldva, a közös kirándulásokon kívül nem igen tudtunk a kutyás barátokkal más aktív elfoglaltságot találni. Míg a szülőknek számos lehetősége van, hogy gyermekeik együtt játszanak a többi gyerekkel és számos képességfejlesztő játék veszi őket körül, addig egyetlen ilyen hely sem volt a kutyásoknak.”

Természetesen csak jól nevelt, szocializált, szobatiszta és vakcinázott kutyákat látnak szeretettel, de aki ezeknek a természetes feltételeknek megfelel, annak egy kicsit színesebbé válik az élete.

Forrás: kutyabarat.hu

FRISS