Élet egy kutya szemével – 2. rész

2021 febr 4

  1. 03 05.

Már nem fázom. Jön a jó idő és a meleg. Nem szeretek fázni. Igaz, azt sem szeretem, ha túlságosan melegem van. Most biztonságban érzem magam. Itt vagyok az elveszett, vagy nem kívánt kutyák gyűjtőhelyén. Mi csak így hívjuk egymást közt. Nagyon sokan vagyunk, és mindegyik társam folyton locsog, csahol, vagy vonyít. Szóval, nem túl nagy a csend. De már nem éhezem, és nem félek. Sőt néha még extra simogatást is kapok az új gazdiktól. Elég sokan lettek. Reggel és este is mindig másikkal találkozom. Még élénken emlékszem, hogy kerültem ide.

Mikor Apa kirakott az út szélén, nagyon sírtam. El akartam menni az autó után, de nem értem utol, mert apa nagyon gyorsan hajtott. Ráadásul beakadt valahova a lábam és megsérült a tappancsom is. Mikor már nem láttam az autót, leültem az út szélén. Nem értettem mi történt. Aztán megállt egy másik autó mellettem. Idegen volt a szag, pedig először reménykedtem, hogy mégis apa jött vissza értem és hazavisz majd Pajtihoz. Szóval odalépett mellém egy finom illatú hölgy és minden szó nélkül berakott a hátsó ülésre. Kicsit még sírdogáltam, de aztán elaludtam. Arra ébredtem, hogy a hölgy kiemel az autóból és odaad valakinek a kezébe, aki lerak egy hideg asztalra és lekötözi a számat. Ettől ideges lettem és el akartam futni, de lefogtak. Az idegennek hideg volt a keze, de nem bántott. Megnézte a lábamat, csinált vele valamit és jobban is lettem tőle. Aztán szúrást éreztem a hátsó lábam körül, és amikor odanéztem egy hegyes valamit húzott ki a bőrömből, amitől zsibbadni kezdtem. De nem fájt és jól lettem. Amikor végeztünk, kioldották a számon a kötést és kaptam valamit finom rágcsálni valót. Nagyon boldog voltam. Aztán idehoztak ahol most vagyok. Meglepődtem mennyi kutya van itt. Őket hogy tudja egyszerre sétáltatni a gazdi? És hol a gazdi? Hisz minden kutyának jár egy gazdi. Azért vagyunk, hogy gazdink legyen és szeressük őt.

Már itt vagyok 2 éve ezen a helyen. Jó dolgom van, de valami mégis hiányzik nekem. Vagy inkább valaki. Pajti! Merre vagy? Miért nem kellek neked?

Írta; Sz. N. Zs.

Folytatása következik.

FRISS