Bevásárló kocsival segített egy bénult kóbor kutyán

2017 aug 20

Mehmet minden nap munka előtt és után végig járja a szomszédokat, és maradékot gyűjt, hogy megetesse a város kóbor kutyáit. Az egyiküket nemrég egy autó üthette el, aminek következtében hátsó lábait nem tudja használni. Mehmet rajta is segített – a maga szegényes módján ugyan, de segített. 

Kırıkkale, Közép-Anatólia – állatbarátok mindenhol vannak, és ki-ki a saját lehetőségei szerint igyekszik segíteni. A 49 éves Mehmet Köksal a szomszédoktól begyűjtött maradék és kenyér mellett egyik hentes barátját is rendszeresen látogatja, hogy elhozza a megmaradt csontot. Ez éppen elég arra, hogy Ahılı városának kóbor kutyáit mind megetesse.

Nemrég meglátta, hogy egyikük képtelen használni hátsó felét – valószínűleg egy autó üthette el.

Mehmetet egyfolytában foglalkoztatta a szerencsétlenül járt kutya helyzete, muszáj volt kitalálnia valamit, de sok lehetősége nem akadt. Így utolsó mentő ötletként egy bevásárló kocsiból eszkábált össze egy rögtönzött kerekesszéket.

Mostantól a hivatalos szervektől várja, hogy segítsenek a kóbor eben.

„Most már képes járni. Csak ezt a rendszert tudtam kitalálni, hiszen nincs más lehetőségem kezelni a kutyát. Szeretném, ha valamilyen hivatal vagy egy állatbarát szervezet megoldaná a kutya kezelését, akit Kostak-naka neveztünk el” – meséli Mehmet.

Törökországban a kutyázás ugyan még gyerekcipőben jár, az elmúlt időszakban mégis számos hír látott napvilágot, hogy mindenhol van előrelépés. A tél folyamán Isztambul az élen járt a kóbor kutyák mentésében,az üzletek ajtaja is nyitva áll előttük, egy férfi pedig saját kabátját adta a fázó kóbor kutyának.

Egy mentőegység 10 napig küzdött egy 70 méteres kútba esett kutya életéért, akit végül sikerült megmenteni, egy kislány és kutyája pedig hátizsákban mentett meg egy kecskemamát és gidáját, akik a hegyekben ragadtak.

 (Kutyabarát.hu)

FRISS