A vízről komolyan

2017 máj 8

„Életerőnket nem őrizhetjük meg tiszta levegő, tiszta víz, egészséges táplálék és tiszta gondolatok nélkül.”   Gandhi

A víz a tisztaság, az élet, a lelkiség szimbóluma. Ahogy a bolygónk kétharmadát víz borítja, úgy az emberi szervezet ugyanekkora hányadát egészséges víznek kell (ene) alkotnia. Testünk csupa víz: vérünk 92 százaléka, agyunk 80 százaléka, izmaink 75 százaléka, csontjaink 22 százaléka víz. Az általunk elfogyasztott víz a bőrünk felületére jut el legutoljára, ezért ha nem iszunk elegendő mennyiséget belőle, az a bőrünkön látszik meg legelőször. Már szinte közhely számba megy: ha nem iszunk elegendő mennyiségű és jó minőségű vizet több mint 50 százalékkal nő a szívbetegség kockázata. Ha pedig víz helyett gyümölcslevek, szénsavas italok, kávé kerülnek javarészt a poharunkba, a férfiaknál másfélszeresére, a nők esetében két és félszeresére növekszik a megbetegedések kockázata. A vízen kívül minden más folyadék elfogyasztása dehidratációhoz, azaz vízhiányhoz vezethet. Ahhoz, hogy hosszú távon megőrizzük egészségünket tiszta és megfelelő mennyiségű víz, rendszeres fogyasztása szükségeltetik. E nélkül nincs egészség. Ahogy Masaru Emoto mondta: „ A víz a bennünk rejlő gyógyító”

 

A víz elsődleges szerepe az információ tárolása és közvetítése. A víz egyetlen köbcentiméterében több adat tárolódhat, mint a valaha épített legnagyobb számítógépben. A tiszta víz másodlagos szerepe testünk építőelemeinek és salakanyagának szállításában és mosásában rejlik. Biztosan senkinek nem jutna eszébe a koszos ruháját cukros vagy szennyezett vízben kimosni, miért tenné ezt a szervezetével! A víz harmadlagos szerepe a megfelelő ionháztartás fenntartása. Negyedszer pedig a víz feladata a fehérjék félvezető elektromos tulajdonságainak beállítása is. És még van egy ötödik is: kiváló oldószer.

 
Nos, a fent leírtak komoly dolgok. Érdemes elgondolkodnunk időnként azon, hogy miből mennyit fogyasztunk. Aztán pedig azt mérlegelni, hogy meddig szeretnénk egészségesen élni. Biztosan vagyunk páran, akik nagyon sokáig. Urambocsá, életünk végéig. Tegyünk hát érte!

 
www. markunion.hu, www.facebook.com/markunion

FRISS